Tarih: 03.07.2018 02:54

BUYRUK´un İsmi Geçiyor

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´a ikinci üniversite kurulması kamuoyu tarafından büyük sevinç ile karşılanırken, bazı korkular da yaşanmaya başlandı. Asıl korkunun üniversiteye alan dışından ehil olmayan bir ismin atanması olabileceği belirtiliyor.

Bilim ve Teknoloji Üniversitesine o alanın içinde olan ve o alanı bilen bir teknik ismin atanmasının zaruret olduğunu dile getiren SİVASLILAR, alan dışından birinin atanması durumunda eğitim öğretim kalitesinin başlamadan biteceğini dile getiriyorlar.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine en uygun isimlerden birinin Prof. Dr. Ertan BUYRUK olabileceği görüşleri dile getirilirken, BUYRUK´un şahsi donanımı ve çevresel birikiminin yeni kurulan üniversitenin ufkuna ufuk katacağı vurgulanıyor.

Şehir kamuoyunda kirlenmemiş bir isme sahip olan BUYRUK´un atanması durumunda üniversitenin önemli başarılar ile şehre katma değer sağlayacağı görüşleri dile getiriliyor.

Özellikle Bakan YILMAZ ve şehrin önemli siyasi isimlerinden biri olan Habib SOLUK´un bu konuda kamuoyu arzusunu görerek bu yönde inisiyatif almaları bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —