BUYRUK´un İsmi Geçiyor

BUYRUK´un İsmi Geçiyor

SİVAS´ta kurulması kararı verilen Bilim ve Teknoloji Üniversitesine rektör atanması bu günlerde netleşecek. Sivas Kamuoyu Teknik üniversiteye mutlaka ama mutlaka konunun uzmanı bir isimin atanmasının elzem olduğunu dile getiriyorlar.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´a ikinci üniversite kurulması kamuoyu tarafından büyük sevinç ile karşılanırken, bazı korkular da yaşanmaya başlandı. Asıl korkunun üniversiteye alan dışından ehil olmayan bir ismin atanması olabileceği belirtiliyor.

Bilim ve Teknoloji Üniversitesine o alanın içinde olan ve o alanı bilen bir teknik ismin atanmasının zaruret olduğunu dile getiren SİVASLILAR, alan dışından birinin atanması durumunda eğitim öğretim kalitesinin başlamadan biteceğini dile getiriyorlar.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine en uygun isimlerden birinin Prof. Dr. Ertan BUYRUK olabileceği görüşleri dile getirilirken, BUYRUK´un şahsi donanımı ve çevresel birikiminin yeni kurulan üniversitenin ufkuna ufuk katacağı vurgulanıyor.

Şehir kamuoyunda kirlenmemiş bir isme sahip olan BUYRUK´un atanması durumunda üniversitenin önemli başarılar ile şehre katma değer sağlayacağı görüşleri dile getiriliyor.

Özellikle Bakan YILMAZ ve şehrin önemli siyasi isimlerinden biri olan Habib SOLUK´un bu konuda kamuoyu arzusunu görerek bu yönde inisiyatif almaları bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: BUYRUK İsmi Geçiyor
Kena? ak
4.07.2018 08:04:36
Geçmiş dönemlerde bu kişi hakkındaki yazdığınız yazıları hatırlatırım size ama ne yaparsınız kötünün iyisi sizede diyecek bir şey yok memleketin hali işte

ahmet
6.07.2018 11:16:17
degerli sivaspostası editörleri, sizlere üniversitede gördüğüm birkaç noktaya temas etmeniz ve haber yapabilmeniz ümidiyle yazıyoru. biliyorum bugünkü sayın rektörün atanması yönünde çok çabanız oldu. ve eminim sziler de bundan pişmanlık duymuşsunuzdur rektör ve ekibinin uygulamarına atamalarına baktığınızda. biliyorsunuz üniversitede hayratlar yapıldı. kimsenin suyunu dahi içmediği hayratlara epey paralar harcandı ve büyük kısmı da akmaz durumda. lütfen araştırın o hayratlara kaç para ödendi. herkes şişe suyu içerken kimler için yapıldı. hala suya erişilmeyen dönemlerin uygulamaları günümüz üniversitesi vizyonuna ne kadar yakışıyor. bu hayratlarla mı bilimde üniversite çağ atlayacak. bunun yerine öğrencilere bilgisayar odaları yapsalar daha mantıklı olmazmıyıd ya da hızlı internete yatırım yapsalar. kampüsün birçok bölgesinde wifi çalışmazken hayrat nedir. bu tür sözüm ona sosyal işlerin sorumlusu da 40 yıldır doçent dahi olamamış adil beymiş. biliyorsunuz üniversite sosyal tesisleri de eski yerinden taşındı. 300 bin tl masraf edilmiş eski konukevine taşındı. şimdi yapılan proje uygun yapılmadığı için yeniden yıkılıp yerine yenisi yapılacakmış. eski sosyal tesisler parkı olan çevresinde ulaşımın olmadığı cocukların rahatca oynadıkları bir alan idi. şimdiki tesis kayseri yolunun kenarında araba gürültüsü egzoz gazı asfalt sıcağı ile sehirlerarası otobüs terminallerinin durak yerlerini çağrıştırmaktadır. üniversiteye yakısşmayan bir sosyal olduğu gibi aynı zamanda sağlık açısından da sakıncalıdır. taşınma nedeni ise eski binayı ali taşkının ösym bürosu yapma lüksü olduğu söylenmekte. kocaman sosyal tesis bir sekreteri olşan ve yılda 2 kez sınav yapılan bir büro için ayrılmış durumda. üstelik güvenliğini sağlamak da oldukça zor. tenis kortları ve mini halı sahanın yanında. bu demektir sınav zamanı tenis turnuvaları da iptal olacaktır. hiç bir şey düşünülmeden keyfi olarak yapılan uygulamalar. her sey bir yana 300 bin tl harcandığı söylenen yeni sosyal tesis eski misafirhaneye yapılan ve şimdi yıkılacak olan paraları kim ödeyecek. buranın da projesimnin altında yine sosyal işlerden sorumlu bireylerin olduğu söyleniyor. biliyorsunuz konaklar gibi kapılar yapılıyor üniversite girişlerine. kampüs insaat alanına döndü. rektörler belediye başkanı yada mütahit gibi mi çalışmalı yoksa bilim projeleri geliştirecek olankalrı fırsatları mı kovalamalı. lütfen araştırıp haberleştirin bu yazdıklarımı. amacımız kimseyi kırmak incitmek değil yol göstermek yanlışlardan geriye döndürmektir. saygılarımızla