Tarih: 07.09.2020 23:53

Büyük FETÖ Soruşturması Başladı!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

TÜRKİYE, bugün FETÖ iltisaklı KAYMAKAMLARIN görevden alınmasına odaklandı. 30’un üzerinde kaymakamın açığa alındığı bilgileri gelirken, 400 civarındaki kaymakam hakkında ise incelemelerin sürdüğü iddia ediliyor.

Ağrı'dan 3 kaymakam, Diyarbakır Silvan ilçesi ile, Şanlıurfa Karaköprü ve Akçakale ilçe kaymakamları görevden uzaklaştırıldı. Son gelen bilgilere göre daha önce Van İpekyolu Kaymakamlığı ve İpekyolu Belediyesi Kayyumu olarak görev yapan şu an Gazipaşa Kaymakamı olarak görevde olan (Alltınyayla Eskki Kaymakamı)Cemil Öztürk’ün de açığa alındığı ve Antalya Vali Yardımcısı’nın öğle saatlerinde ilçeye geldiği öğrenildi.

400 MÜLKİ İDARE AMİRİ 

FETÖ’nün MÜLKİ İDAREDEKİ yapılanmasının deşifre olduğu bilgileri kamuoyuna yayılırken, tahkikkatın derinleştiği de gelen bilgiler arasında. T24'te yer alan habere göre, soruşturmanın işaret fişeğini daha önce Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı ile MİT Başkanlığı’nın tespitleri sonrasında başlatıldığı öğrenildi.

Listede 400 dolayında mülki idare amiri olduğu öne sürülüyor. Soruşturmanın FETÖ’nün devlet içinde yerleşmeye hız verdiği süreçteki ‘95. Dönem Kaymakamları’ üzerine yoğunlaştığı ifade ediliyor. Görevden alınan kaymakamlar hakkında Ankara’da FETÖ’den adli soruşturma başlatılacağı öğrenildi.

TOKAT’ta bir itirafçının bu işin işaret fişeğini attığı bilinirken, o zamanlar konuyu irdeleyen savcının ise şimdi hangi görevde veya nerde olduğu da merak ediliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —