Tarih: 22.02.2015 17:27

Çağrı Merkezinde Emek Sömürüsü!

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ta son zamanlarda, artan çağrı merkezleri pek çok insana iş imkanı sunarken, bazılarında emek sömürüsü yapıldığı iddiaları ise şaşkınlık oluşturdu. Özellikle epey bir çalışanı olan bir çağrı merkezi çalışanları, gazetemizle temasa geçerek, emeklerinin sömürüldüğünü, buna ise kimsenin ses çıkarmadığını belirttiler.

 Sivas’ta özgür basının sesi olan Sivas Postası Gazetesi, halkın terazisi ile olaylara yaklaşarak, insanların sorunlarını kamuoyu gündemine cesurca getirmeye devam ediyor. Haber Merkezimiz ile temasa geçen bir çağrı merkezi çalışanları, emeklerinin sömürüldüklerini ifade ettiler. Günde 8 saat çalışmaları gerekirken, bunun 9 veya 10 saate kadar çıkarıldığını belirttiler. Zaten duyu organlarının günde alınan 100 üzerinde çağrıya cevap vermelerinden dolayı etkilendiği üstüne üstlük, çalışma saatlerinin gayri resmi artırılmasın ise tamamen psikolojilerini bozduğunu iddia ettiler.

Diğer illerdeki aynı firmaya ait Çağrı Merkezlerini yarışta geçme maksatlı yapılan ara ara fazla saat artışları ile emeklerinin sömürüldüğünü belirten bir gurup çalışan, çaresizlik nedeniyle burada çalışmak zorunda olduklarını ve bu çaresizliklerinin bilindiği için emek sömürüsünün sürdüğünü belirttiler.

Bahse konu olan Çağrı Merkezinde ise işe dayanamayarak çıkanların ise epey fazla olduğu bilgisine ulaşıldı.

Asgari ücretle çalışılan bu merkezin bir an önce çalışma şartlarını düzeltmesi beklenirken, Özgür Basının sesi olan Sivas Postası Gazetesi, emek sömürüsünün son bulmaması durumunda konunun üzerine giderek, yaşananları Türkiye Kamuoyu ile paylaşmaya devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —