SPHM ÖZEL HABER
Geniş toprakları ile hayvancılık için ideal olan SİVAS’ın bu yönde yapılanmasının merkezi olması gereken ET BALIK KURUMU adeta kapalı bir kutu olarak biliniyor.
SİVAS’ta var olan ET BALIK KURUMU’nun ne aşamada olduğu kamuoyun tarafından merak ediliyor. Bu önemli tesisin çalışıp alışmadığı sorgulanırken, eğer çalışıyor ise ne kadar işçinin çalıştığı ve ne kadar kesim yaptıkları ayrıca öğrenilmek isteniyor.
Şehirdeki kesim fiyatları ile ET BALIK’taki, kesim fiyatlarının farkının ne olduğu da merak ediliyor.
“KAZ, HİNDİ ve ET TAVUĞU” gibi kanatlı hayvan kesim noktası oluşturma amacıyla bir düşüncenin de ET BALIK KURUMU bünyesinde hayata geçirilmesi elzemken bu anlamda da bir çalışmanın olmadığı görülüyor.
Piyasayı dengeleyip vatandaşın ucuz et yemesi için hangi faaliyet içinde olduğu da kamuoyunun merakını celbediyor.