Tarih: 18.06.2017 10:15

Çalışmıyor mu, Çalıştırılmıyor mu?

Facebook Twitter Linked-in

 

 

SİVAS´ın bir zamanlar en önemli üreticiyi destekleyen birimi olan ET BALIK KURUMU bundan 15 yıl önce kapatılmış ve piyasa dengeleri alt üst edilerek bireysel kazananların önü açılmıştı.

Bakan YILMAZ´ın önemli destekleri ile yeniden yapılan ET BALIK KURUMU´nun açılışların peş peşe yapılmasına rağmen kurum çalışmıyor. Personele maaşları ödenirken, piyasadaki arz talep unsurlarını dengeleyip, TEK EL mantığını yıkacak olan ET BALIK KURUMUNUN neden  çalışmadığı merak ediliyor.

Sivas´ta göç yaşanırken, üreticinin birinci elden hayvanları vereceği ve aracıya gerek kalmadan para kazanması mümkün iken, piyasayı dengeleyip köylüyü çiftçiyi koruyacak olan Et Balık Kurumunun her ne hikmetse çalışmalarının baltalandığı iddia ediliyor.

Et Balık Kurumunun işlerlikli çalışması durumunda Kasaplar ve halkın ?karkas? eti daha ucuza alacakları ve böylelikle piyasada tekelin kırılıp halkın ucuz et yiyebileceği görüşleri dillendiriliyor.

Bu bağlamda Bakan İsmet YILMAZ´ın da özellikle Hilmi BİLGİN ve Ziya ŞAHİN tarafından yanlış bilgilendirildiği belirtilmekte. Bakan YILMAZ´ın doğru bilgilendirilmesi durumunda buradaki duruma müdahale edip bu devasa hizmeti halkın ayağına sunacağı vurgulanmakta.

Et Balık Kurumunda işler sarpa sararken gözler Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir HASTAOĞLU´na çevrildi. HASTAOĞLU´nun gerekirse ANKARA´da kamp kurarak burasının çalışması için elinden geleni yapması gerektiği belirtilirken, bir diğer iddiaya göre ise buranın çalışmamasının HASTAOĞLU´nun işine yaradığı vurgulanmakta.

Yılları deviren Borsa Başkanının da bu piyasada olduğu ve Et Balık Kurumu´nun üretime geçmesi durumunda piyasanın dengelenip etin ucuzlamasının kendi gelirini azaltabileceği iddia edilmekte.

Bakan YILMAZ´ın bayram sonu özellikle burasını masaya yatırarak piyasanın dengelenip, üreticinin korunması esasına göre Et Balık Kurumunu biran önce çalıştırarak şehrin hizmetine sunmasının elzem olduğu görüşleri dillendirilmekte.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —