Çanakkale Direniyor Sivas Uyuyor

Çanakkale Direniyor Sivas Uyuyor

Çanakkale Destanını sahneye uyarlayan oyunbozan atölye, müthiş bir performansla Türkiye’de dikkatleri üzerine çekiyor. İstanbul ve Tokat başta olmak üzere pek çok yere turneye giden ekibe, Sivas’ta hiçbir kurum ve kuruluşun bir gram dahi deste

Çanakkale Destanını sahneye uyarlayan oyunbozan atölye, müthiş bir performansla Türkiye’de dikkatleri üzerine çekiyor. İstanbul ve Tokat başta olmak üzere pek çok yere turneye giden ekibe, Sivas’ta hiçbir kurum ve kuruluşun bir gram dahi destek vermemesi hayretle takip ediliyor.

 “Kendinle yüzleşmeye hazır mısın” çıkışı ile tarihle insanı bir mekanda soluklatma uğraşı veren “oyunbozan atölye” Sivas’ta yaşama savaşı veriyor. Şahsi gayretlerle ecdadın yadigârı bu vatanı insan ruhuna nakşetmeyi amaçlayarak YÜZLEŞME/6000 bini sahneye koyan ekibe, kültür şehri olduğunu iddia eden Sivas’tan zerrece destek gelmiyor.

Sivas Kültür Müdürlüğü, Sivas Belediyesi, Sivas Valiliği, Sivas İl Özel İdaresi STSO başta olmak üzere hiçbir resmi kurumun bu destansı sevdayı destekleme gayretleri ortada olmazken, abur cubur organizasyonlara avuç dolusu para ayıran şehrin, bunu görmezden gelmesi anlaşılamıyor.

İstanbul’un çeşitli semtlerine defalarca davet dilen bu ekip, önümüzdeki günlerde yine İstanbul ve Tokat’a oyunu sahnelemeye gidecekler.

Ellik Halayı, Tavuk dürüm, köy şenliği, plaket bolluğu içine hapsedilen Sivas’ın bu tür organizasyonlara destek vermek yerine köstek olması anlaşılamıyor.

Destek amaçlı İl Özel İdaresine başvurulduğu lakin ödeneğin olmaması gerekçe gösterilerek bu başvurunun reddedildiği bilgisine ulaşıldı. Alparslan Ceylan’ın cevaben verdiği yazıda ödeneğin olmadığını beyan etmesi ise komik bulundu. Alpaslan Ceylan’ın aynı hassasiyetini yakın akrabalarını (kayın-bacanak vs…) işe yerleştirmede gösterip göstermediği ise merak konusu.