Çanta Yarışı Başladı

Çanta Yarışı Başladı

Sivas’ta kadınlar arasında kıran kırana süren çanta yarışması devam ediyor. Hemcinslerine göre giyinen, onlardan daha bir üst model eşya ve giyim kuşama odaklı bir gösteriş ile kendilerini paralayan şehrimiz kadınlarının, lüks tutkunluklarının en üs

Sivas’ta kadınlar arasında kıran kırana süren çanta yarışması devam ediyor. Hemcinslerine göre giyinen, onlardan daha bir üst model eşya ve giyim kuşama odaklı bir gösteriş ile kendilerini paralayan şehrimiz kadınlarının, lüks tutkunluklarının en üst göstergesi olan çanta hayranlıkları, akıllara zarar bir şekilde hızla devam ediyor.

 Sosyal hayatta bir kadının başka bir kadının giyim tarzını takip ettiği biliniyor. Ondan daha değişik bir üst model giyinme hayali ile yanıp tutuşulduğu belirtiliyor. Sivas’ta kış ve sonbahar aylarında özellikle çanta yarışının son sürat devam ettiği biliniyor. Her elbise ve ayakkabıya göre bir çanta almak için aile bütçesini zora sokarcasına büyük uğraş verilirken, buna itiraz eden eşlerine, kadınlar tarafından görünmez bir mobbing uygulandığı ifade ediliyor.

Mahalle baskısı nedeniyle erkeklerin kendilerine uygulanan mobbingi dile getirmedikleri yalnız Sivaslı pek çok erkeğin, eşlerinin bitmez tükenmez alış veriş isteklerine melul mahzun boyun eğdikleri vurgulanıyor.

Eşlerinin baskısına maruz kalan Sivaslı pek çok erkeğin, maç seyredip slogan atarak deşarj olmaya çalıştıkları gözlemleniyor.

Onlarca çantayı evlerine zulalayan şehrimiz kadınlarının, her yeni gördüğü çanta veya lüks eşyayı almak içinde pusuda bekledikleri ifade ediliyor.

Yapılan araştırmalarda lüks tüketimde sınır tanınmadığı ortaya çıkarken, özellikle lüks cep telefonu ve lüks çanta alımının en üst seviyede olduğu görülüyor.

Şehrimiz kadınlarının pek çoğunun lüks tüketimde bu denli gayretlerinin, kültür, sanat ve okuma etkinliklerine ne zaman yöneleceği ise bilinmiyor. Eylül ayında gerçekleşen Sivas Kitap Günlerindeki söyleşilere bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar kadının iştirak ettiği bilinirken, pek çok önemli sanat etkinliğinde de Sivaslı kadınların yer almadıkları gözlemleniyor.