Tarih: 20.06.2014 21:15

ÇARESİZLİK BAŞVURULARI BİTTİ

Facebook Twitter Linked-in

Kılavuz’da Özbelsan arazisine yapılan TOKİ konutlarına binlerce Sivaslı başvurmak zorunda kaldı. Planları beğenilmeyen Toki evleri için, insanların kiradan kurtulmak için akın akın başvurdukları gözlemlendi. Yaklaşık 10 bin Sivaslı’nın başvurduğu Toki evlerinin az olması da ayrı bir dert olarak dile getiriliyor.

Kılavuz mevkinde Özbelsan arsasına yapılan Toki Başvuruları sona erdi. Binlerce insanın bir ev sahibi olmak için kuyruğa girdiği TOKİ’de plansız evleri mecburen sevmek zorunda kalan insanlar, kiradan kurtulmak için mücadele ediyorlar.

Sivas Merkez Kılavuzda yapılan TOKİ konutlarını gezen çaresiz binlerce Sivaslı, balkonu dar, mutfağı dar, odaları küçük evleri görünce şok oldular. Çaresizlik ve evsizlik nedeniyle binlerce insanın başvurmak zorunda kaldığı 2+1 ve 3+1 Toki konutlarının, o muhteşem Sivas manzaralı arsaya bir ucube gibi oturtulması tepki çekti.

O nadide mekâna daracık yapılan Toki konutlarının neden kış memleketi olan Sivas için tasarlanmadığı merak ediliyor. Yılın büyük bir bölümünü evde geçirmek zorunda olan Sivaslıların’ mutfaklarının geniş olması zorunluluğu ortada iken, TOKİ’nin yaptığı dar ve garip plan herkesi şaşırttı.

Eski Başkan ÜRGÜP’ün ballandıra ballandıra “TOKİ ile anlaşmaya vardık konutlar yapılıyor” diye anlatmasını komik bulan Sivaslılar, bu nadide arsanın ÜRGÜP eliyle adeta heder edildiğini dile getiriyorlar. Nasıl olsa Sivaslılar başvurur ve kapış kapış kapılır mantığı ile yapılan konutlara, başvurunun büyük oranda olması insanların çaresizliğinin de bir göstergesi olduğu vurgulanıyor.

Sivas’ı tepeden seyreden bu özel arsaya, daracık ve kullanımı sınırlı TOKİ konutları için yeterince araştırma ve ileri bir düşünce ortaya koyamayan eski Başkan ÜRGÜP’ün, bu daracık yapılan konutlarda sorumluluğu olduğu dillendiriliyor.

Şehitler Parkı ve Yukarı Tekke karşısında yükselen ve yeni bir mahalle kurma amcı ile yola çıkılan konutların daha işlevsel yapılabilecekken, böyle dara ve kullanım alanının az olması anlaşılamadı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —