Tarih: 15.02.2015 21:57

Çatı Aday mı?

Facebook Twitter Linked-in

Sivas siyaseti ilginç bir aday adayını konuşuyor. Son dönemde moda olan çatı aday anlamında değerlendirilen Hüseyin YILMAZ’ın adaylığı Ak Parti kulislerinde şaşkınlık oluşturdu. Ferit KOÇOĞLU, Mehmet BAKIR, Faruk KOCACIK ve Hüseyin SARI’nın desteği arkasında olan Hüseyin YILMAZ, muhafazakâr öğretim üyelerince yerden yere vuruluyor.

 Ekmelettin İHSANOĞLU ile Türk siyasi hayatına giren çatı aday formülü bu sefer üniversitede sergileniyor. Rektör Yardımcısı Hüseyin YILMAZ’ın çatı aday olarak aday adayı gösterildiği yönündeki iddialar Sivas siyasetinde dilden dile dolaşıyor. Üniversitede mezhepsel kadrolaşmalarda payı olmakla suçlanan ve ayrıca muhafazakâr öğretim üyelerine baskı yaptığı iddia edilen Hüseyin YILMAZ’ın, Ak Parti’den aday adayı olması şaşkınlık oluşturdu.

Sivas Postası gazetesinin aylar önce Hüseyin YILMAZ’ın aday adayı olacağını kamuoyuna duyurduğu ve bunda değişik maksatların olduğu biliniyor.

Liste sıralamasına girmesi zor olan YILMAZ’ın asıl hedefinin rektörlük olduğu da biliniyor. Ak Partililerin şahsi işlerini üniversitede takip etmekle de suçlanan Yılmaz’ın, zaman zaman kendisini Saadet Partili de gösterdiği dile getiriliyor.

Milli ve manevi değerleri ne oranda özümsediği meçhul olan Yılmaz’ın cenaze evinde dahi vekil adaylığını konu edinecek kadar gözü kara ve makamperver olduğu belirtiliyor.

İstanbul’daki ERDEM’ler ekibi ile yakın temas içinde olduğu iddia edilirken “Vadi Adayı” profülünü de kullanma çabasında olduğu iddia ediliyor.

Ak Parti’nin ağır toplarından Ekrem ERDEM’in Hüseyin YILMAZ’destek vermesinin söz konusu dahi olamayacağını belirten parti kaynakları, muhafazakâr öğretim üyelerinin üniversitelerden gitmesine ses çıkarmayan birisine verilen desteğin Ekrem ERDEM’i bile sıkıntıya sokacağını vurguluyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —