Çatı Aday Seçimi Aldı

Çatı Aday Seçimi Aldı

Sivas’ın en büyük sendikası olan Eğitim Bir Sen’de geçtiğimiz hafta yaşanan seçimi, sendika içindeki ittifaklar sonucunda İlhan KARAKOÇ kazandı. Uzun zamandır sendika başkanlığı yapan Karakoç’un değişmesi yönünde büyük bir kanaat oluşmu

Sivas’ın en büyük sendikası olan Eğitim Bir Sen’de geçtiğimiz hafta yaşanan seçimi, sendika içindeki ittifaklar sonucunda İlhan KARAKOÇ  kazandı. Uzun zamandır sendika başkanlığı yapan Karakoç’un değişmesi yönünde büyük bir kanaat oluşmuşken, bu değişimin gerçekleşmemesi için bir takım ittifakların gerçekleşmesi analiz edilmeye çalışılıyor.

 Mütefekkir Akif İNAN’ın büyük aşkı olan Eğitim Bir Sendikası seçim heyecanı yaşadı. Uzun zamandır sendika başkanlığı yapan İlhan KARAKOÇ’un değişmesine kesin gözü ile bakılırken, Karakoç’un değişmemesine yönelik ciddi bir ittifaklar silsilesinin görülmesi sendika üyelerince analiz edilmeye devam ediyor.

İlhan KARAKOÇ’un özellikle Okul İdarecileri atanmasında etkin olduğu ve olabileceği yönündeki algılarının oya yansıması ötesinde dikkat çeken ittifakların da yaşandığı haber merkezimize gelmeye devam ediyor.

Milli Görüş ve Milli Gençlik Vakfı kökenli H.İbrahim TEMİZ’in kazanmaması için çok önemli sendika içi birlikteliklerin oluşturulması neler oluyor sorularını akıllara getirdi. 28 Şubat’ın en karanlık dönemlerinde yüke omuz veren bir ekibin Sendika yönetimine gelmesinden kaygı duyan nicelerinin İlhan KARAKOÇ’u destekleyerek Başkanlıktan düşürmedikleri yorumlanıyor.

Eğitim Bir Sen üyeleri, özellikle sendika içindeki Aktif Sen ve Türk Eğitim Sen kökenli pek çok ismin, seçimlerde İlhan KARAKOÇ’un desteklenmesi yönünde önemli kulisler yaptıklarını belirtiyorlar.

H.İbrahim TEMİZ’in sendika başkanlığını alması durumunda büyük bir ayıklama yapacağından endişe eden pek çok ismin, adeta doğal bir ittifakla İlhan Karakoç etrafında toplandıklarını dile getiren pek çok üye, seçimi aldığı rakamsal olarak netleşen TEMİZ’in son anda seçimi kaybetmesinde bu gerçeklerin yattığını iddia etmeleri, Eğitim Bir camiasında konuşulmaya devam ediyor.