Çatı Hedef Yükseltti

Çatı Hedef Yükseltti

Düşünür Akif İNAN’ın yüce ideali olan Eğitim Bir Sendikası, Sivas’ta adeta dökülüyor. Pek çok sivil birlikteliğin desteğini alması nedeniyle çatı aday olarak kamuoyunda bilinen İlhan KARAKOÇ’un, sendikayı eğitim dışına taşıyan tutumu ele

Düşünür Akif İNAN’ın yüce ideali olan Eğitim Bir Sendikası, Sivas’ta adeta dökülüyor. Pek çok sivil birlikteliğin desteğini alması nedeniyle çatı aday olarak kamuoyunda bilinen İlhan KARAKOÇ’un, sendikayı eğitim dışına taşıyan tutumu eleştiri alıyor. Şehrin eğitim felsefesini oluşturması gereken sendikanın, bunun yerine eğitim yöneticilerini tasfiye etme gayreti gün yüzüne çıktı.

 Sendika seçimlerini kıl payı kazanan ve kamuoyunda çatı aday olarak bilinen İlhan KARAKOÇ ve ekibi, şehrin eğitimini baltalayan bir tutum içinde olmaya devam ediyorlar. İlk defa Sivas Postası Gazetesinin deşifre ettiği lakin sendika yönetiminin reddettiği Milli Eğitim Müdürünü görevden aldırma girişimleri, kamuoyunun duyması sonrasında sendika tarafından da ilan edildi. Bir gazeteye demeç veren Eğitim Bir’in yeni ekibinin, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR hakkında olumsuz beyanatları tepki çekti.

Akıl, izan ve eğitim derinliği ve bilincinden uzak bir metin ile İl Milli Eğitim Müdürünü eleştiren KARAKOÇ’un, kendi dediklerini yapmayan müdürü görevden aldırma girişimleri kamuoyu tarafından sert bir şekilde eleştiriliyor.

Daha göreve yeni başlayan İl Milli Eğitim Müdürünü görevden aldırmak için pek çok temas gerçekleştiren lakin bu temasları geri tepen sendikanın düştüğü gülünç durum başta Eğitim Bir üyeleri olmak üzere pek çok kesimden tepki alıyor.

Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR ve Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI hakkında içten içe organize bir eleştiri ve temas gerçekleştiren sendika yönetiminin, derdinin şehrin eğitimi olmadığı görülüyor.

Seçimi kaybetmesi kesinleşir kesinleşmez, pek çok sivil toplum kuruluşu ve sendika içindeki eski Türk Eğitim Sen ve Aktif Sen kökenliler tarafından doğal bir ittifakla desteklenen ve bu nedenden dolayı da şehirdeki her fraksiyonun çatı adayı diye sessiz ilan edilen KARAKOÇ’un seçimi alması akabinde, rahat at oynatmak için ÇINAR ve KALAYLI aleyhinde girişim içinde olması bekleniyordu.

Şehrin eğitiminde ortak akıl ile hareket edilmesi hususunda ortak bilinç oluşmuş ve bu ortak aklın Sivas’ı geleceğe taşıması düşünülürken, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR ve Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI hakkında gerçekleştirilmeye başlanılan sistematik karalama kampanyası manidar bulundu.

Sivas Kamuoyu adına sorumlu gazetecilik adına soruyoruz?

--Sivas’ın eğitimini atmışlı yılların karanlığına taşıyan eski Milli Eğitim Müdürü Ali Murat TANER hakkında neden girişimlerde bulunulmadı?

-- Sivas’ta, eğitimde çalışma barışını bozup kamplaşmaları körüklediği iddia edilen Turan AKPINAR’a neden ses çıkarılmadı?

-- Eğitim Bir Sendikası okul müdürlerinin tamamını atatamadığı için mi Milli Eğitim Müdürüne tepkili?

-- Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI hakkında neden son aylarda olumsuz tutum içine girildi?

--Zekeriya ÇINAR ve Ömer KALAYLI’nın Sivas’tan alınması için alttan alta, yalanlarla dolu temaslar gerçekleştirilmekte midir?

--Eğitim işini bırakan sendikanın, kişilerle uğraşmasının altında yatan gerçek hedef nedir?

--Neden şehirdeki pek çok farklı görüşteki oluşumlar KARAKOÇ üzerinde ittifak etmişlerdir?

-- Sendika seçimlerinde kaç kişiye “oy verirseniz sizi müdür atatacağım” sözü verilmiştir?

-- Sendika Başkanı İlhan KARAKOÇ, geçtiğimiz aylar içerisinde bir paralel hukukçu akrabasını getirterek, çekirdek kadroya gizli seminer verdirmiş midir?

-- Zekeriya ÇINAR ve Ömer KALAYLI aleyhinde ne tür temaslar yapmaktadırlar?