Tarih: 30.05.2014 21:32

ÇATIDAKİ SİVASLI

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenirken, siyasetin deneyimli simalarından hemşerimiz İlhan KESİCİ’nin adı çatı adaylar arasında geçiyor. Devlet BAHÇELİ’nin ortaya attığı çatı aday fikri için görüşmeler devam ederken, merkez sağın içinde olan ve sosyal demokratlarında sıcak baktığı İlhan KESİCİ, sessizliğini koruyor.

 Sivas siyasi arenada yeniden gündemde. İsmet YILMAZ, Abdüllatif ŞENER, Musa DEMİRCİ, Temel KARAMOLLAOĞLU, İlhan KESİCİ gibi siyasetin ağır topları ara ara ülke gündeminde başrol oynarlarken, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi içinde yeniden bir Sivaslı olan İlhan KESİCİ’nin adı geçiyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ’nin ortaya attığı çatı aday fikri için görüşmeler devam ederken, merkez sağın içinde olan ve sosyal demokratlarında sıcak baktığı İlhan KESİCİ, sessizliğini koruyor.  CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇTAROĞLU’nun da sıcak baktığı Kesici, adaylık konusunda net bir açıklama yapmazken, bunun ortak kanaat ile istenmesi halinde olumlu yaklaşacağı vurgulanıyor.

İlhan KESİCİ’nin devletin en üst yönetimi için isminin geçmesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Sivaslılar, Sivas’ın bürokraside üst düzey bir çok bürokratının olduğu ve bunun şehir için çok önemli bir kazanım olduğunu belirtiyorlar.

 İLHAN KESİCİ KİMDİR?

22 Kasım 1948 tarihinde Sivas`ın Zara ilçesinde doğdu. Babasının adı Osman Nuri, annesinin adı Halise. Endüstri Yüksek Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü`nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. İngiltere Bradford Üniversitesi`nde "Ekonomik Kalkınma ve Altyapı Projeleri", Londra Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsü`nde "Kamu Yüksek Yöneticiliği" eğitimlerini aldı. Devlet Demir Yolları`nda Proje Başmühendisi ve Daire Başkan Yardımcısı, Başbakanlık Devlet Plânlama Teşkilatı`nda Uzman, Kamu Yatırımları Daire Başkanı, Koordinasyon Genel Müdürü, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı olarak görev yaptı. 20. Dönem Bursa Milletvekili. 20. Dönem`de NATO Parlamenter Asamblesi ve Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyeliğinde bulundu. 23. Dönem`de NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu. İngilizce biliyor. Evli.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —