Cazibe İllerine Yatırım Yağacak!

Cazibe İllerine Yatırım Yağacak!

SİVAS, ekonomik kalkınmasını gerçekleştirecek yatırımları alma noktasında beceri gösteremiyor. Komşumuz MALATYA ve KAYSERİ alıp başını giderken, İç Anadolu da yalnız bir şehir olarak kalan SİVAS ise, kara kara düşünmeye devam ediyor.

 

SİVAS´ın alınmadığı,23 İli kapsayan CAZİBE MERKEZLERİNE yönelik yatırım başvurularını değerlendirme süreci tamamlandı. Bu dev adım neticesinde yaklaşık 375 bin kişi iş ve aş bulacak.

SİVAS´ın alınmadığı, 23 ilde süper teşvikler verilmesini öngören CAZİBE MERKEZLERİNE 3 bin 380 firma başvuru yaparken, yaklaşık 375 bin kişiyi istihdam edecek 92 milyar liralık yatırımlar için değerlendirme süreci tamamlandı.

Cazibe Merkezleri yatırım sonuçları ve durumları Bakanlar Kurulunda değerlendirildikten sonra önümüzdeki hafta Başbakan Binali YILDIRIM tarafından kamuoyuna açıklanacağı bilgilerine ulaşıldı.

Kalkınma Bankası tarafından desteklenecek projeler için banka yetkilileri ile bakanlık bürokratlarının firmaları tek tek inceledikleri ve projeleri belli kriterler göz önünde bulundurularak seçtikleri ifade edildi.

Cazibe Merkezleri programı 23 ili kapsıyor. Bu iller arasında Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Van, Hakkari, Muş, Bitlis, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır bulunuyor.