Tarih: 13.05.2017 10:13

Cazibesiz Aç SİVAS

Facebook Twitter Linked-in

 

SİVAS içinde bulunduğu ekonomik darboğazı aşamıyor. Cumhuriyet tarihinin en önemli cazibe programlarından biri dahi es geçerken, şehrin tam bir sağırlar ve körler şehri olduğu vurgulanıyor.

23 İl Cazibe Merkezi programına alınırken, ekonomik kalkınmasını neredeyse gerçekleştiren Malatya´nın bile alınıp Sivas´ın alınmaması az sayıda insanın tepkisini çekerken, geniş kitlelerin uykularını bozmamaları hayret ve ibretle takip ediliyor.

Geçtiğimiz aylarda açıklanan verginin KDV nin SGK priminin olmadığı elektriğin yarısının ödenmeyeceği yatırım bedelini faizsiz 10 yıl sonra ödeyeceği Cumhuriyet tarihinde görülmemiş teşvik paketi kapsamına 23 şehrin alındığı lakin SİVAS´ın her ne hikmetse alınmaması büyük tepki çekmişti.

Ekonominin büyük bir darboğaz içinde olduğu, esnaf tüccar ve ticaret erbabının zor durumda kaldığı şehirde, göç ve işsizliğin arttığı bilinirken, ufak tefek park ve bahçe açılışları ile şehrin oyalanmasının anlamsız olduğu ifade ediliyor.

Ekonomik refahını gerçekleştirme konusunda Sivas´tan katbe kat önde olan MALATYA´nın dahi teşvik kapsamına alındığı bilinirken yüzde 71 oy ile hükümetin yanında duran Sivas´ın artık ödüllendirme zamanının geldiği vurgulanıyor.

Teşvik kapsamına Sivas´ın alınmaması durumunda yaşanabilecek göçlerin ve ekonomik darboğazın giderek artacağını dile getiren duyarlı Sivaslılar, Başbakan Binali YILDIRIM´ın bu oy oranı akabinde şehre önemli mücadeleler vererek Sivas´ın içinde bulunduğu açmazı kıracağı ümit ediliyor.

Sivaslılar 23 il arasına Sivas´ın da alınarak pekala 24 İl olabileceği, ev çaresiz insanlara çare olacağı belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —