ÇEÇENİSTAN Şehitler Diyarıdır

ÇEÇENİSTAN Şehitler Diyarıdır

Çeçenistan´da Rusların zulmüne boyun eğmeyen Şeyh Şamil ve onun yolunu takip eden kahramanların isimleri tarihe altın harflerle geçti...

SPHM ÖZEL HABER 

Şeyh Şamil´in Çeçenistan´da başlattığı başkaldırı, tarihçilerin ağzını açık bırakan anekdotlarla dolu. Rusların baskı, zulüm ve soykırımlarına karşı dik duran ve halkını bu uğurda eğiten Şeyh Şamil, günümüzde daha iyi anlaşılıyor.

Rusya´nın soykırımına karşı çağımızda dik duran diğer bir devlet adamı Cevher Dudayev ise, ?şehitlik en büyük onur? diyerek bir yaşam sürdü.

Çeçen halkını açlığa susuzluğa ve ölüme layık gören Rusya´ya baş kaldıran DUDAYEV ve yol arkadaşları bir bir şehid edilirlerken, onun yolunda giden pek çok insanın da Rusya´ya itaat etmek yerine baş kaldırdığı biliniyor.

Efsane Çeçen Mücahitleri, sadece Kafkasya´da değil Türkiye´de minnetle anılıyor. Çeçenistan´ın gerçek temsilcileri Dudayev ve yol arkadaşların izinden gidenler olduğu Çeçen Halkı tarafından ısrarla vurgulanıyor



Nejat DEMİR
28.06.2015 17:50:21
Onlarki kalıcı mekanlarına doğan geçici misafirhanelerinde ölenlerdi mekanları cennet ruhları şad yalana yanlışa haksızlığa dur diyen o uğurda onlara ölüler denmez denilenlerden olanlardı. Rabbim her Müslümana onlar gibi olmayı nasip etsin olamayansa hiç olmasın daha iyi.

Adalet
29.06.2015 15:14:23
Onlarki bedel ödediler. Hak uğruna, doğruluk uğruna yanlışa haksızlığa karşı durdular mekanları cennet olsun.