CELALOĞLAN AĞIDI TRT´de...

CELALOĞLAN AĞIDI TRT´de...

TRT AVAZ´ın başarılı kültür programlarından biri olan ?Ninniden ağıta Anadolum? isimli programın çekimleri SİVAS´ta yapıldı.Türküler Ocağı SİVAS´ın ?CELALOĞLAN AĞIDI? TRT AVAZ ekranlarında, izleyenleri adeta mest etti.

 

Türkülerin ana yurdu SİVAS, TRT ekranlarında sık sık boy göstermeye devam ediyor.Kültür programları çekimleri için şehre gelen ?Ninniden ağıta Anadolum ve Faslı Anadolu? program ekipleri çeşitli çekimlerde bulundular.

?Ninniden ağıta Anadolum? program yapımcısı Ferhat DURMUŞ, şehrimiz kültür insanlarından Bekir GÜZELDAĞ ile TONUS KALESİ´nde CELALOĞLAN AĞIDINI ekrana yansıttılar.

Bekir GÜZELDAĞ´ın duygusal ve muhteşem anlatımı ile seyir terasında CELAL´ın yaşadığı yerlerde yankılanan hicranlı ağıt, TRT AVAZ izleyenleri tarafından beğeni ile takip edildi.

Altınyayla İlçesi Deliilyas Beldesine ait olan CELALOĞLAN AĞIDI, yaklaşık 105 kıta civarında olup yöresel katkılar ve yöresel renkleri de içerisinde taşımakla, bir kültür değeri olarak biliniyor.

Altınyayla Tonus Kalesi´nde yapılan çekimlerde özellikle İlçenin başarılı kültür dostu Belediye Başkanı Necmettin MERMER´in de önemli destek verip, kültürel farkındalık oluşturma yönündeki gayreti ise kültür insanlarınca takdir edildi.

Altınyayla Yöresi bakir kültürel dokusu ile araştırmacıların son yıllarda dikkatini çekmeye devam ediyor.

?Celaloğlan Ağıdı, Hastanenin Kapısı,Mehmet Oğlan Ağıdı, Belki Seni Bana Yazar Yaradan, Bir Ay Doğar İlk Akşamdan Geceden türküleri? ile SİVAS kültüründe önemli bir yer tutuyor.



Anahtar Kelimeler: CELALOĞLAN AĞIDI