Makamlar Geçici, Millete Hizmet Kalıcı!

Makamlar Geçici, Millete Hizmet Kalıcı!

Altınyayla İlçesi Deliilyas Beldesine ait olan CELALOĞLAN Türküsü kitaplaşmayı bekliyor. DELİİLYAS topraklarından doğan bu eşsiz türkünün, kitaplaştırılarak kültür hayatımıza ne zaman kazandırılacağı merak ediliyor.ALTINYAYLA KAYMAKAMLIĞI´nın ise bu konud

 SPHM ÖZEL HABER

Sivas Kültür ve Turizmde adeta tükenmişlikleri yaşıyor. Kültürel değerleri gün ışığına çıkarmada ivedi bir başarı gösteremeyen İl Kültür Müdürlüğü´nün, CELALOĞLAN türküsünü de kitaplaştıramayacağı ifade diliyor.

Sivas İli Altınyayla İlçesi Deliilyas Beldesi topraklarında doğmuş olan ve yüz kıta üzerinde bulunan Celaloğlan'ın, anonimleşmeden kayıt altına alınması gerektiği belirtiliyor.

Zamanında Vakıflar Bölge Müdürlüğü´nün çıkardığı Revak Dergisi´nde bir bölümü yayınlanan ve akabinde, Sultan Şehir Dergisi, Sivas Times Gazetesi´nde ve Sivas Postası Gazetesi´nde de yayınlanan Celaloğlan Türküsü ve hikâyesinin,  kitaplaşması konusunda bir adım atılmasının zamanın geldiği ifade ediliyor.

Türkünün, Türk Edebiyatında önemli bir yer tuttuğunu ifade eden araştırmacılar hem dil, hem de duygu yönü olarak çok güçlü olduğu lakin yayınlanmaması nedeniyle, başkaca illerin sahip çıkma noktasına vardıkları belirtiliyor.

Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün, mutlaka bu yönde bir çalışma yaparak bu ölümsüz eseri kitaplaştırması gereğini dile getiren bir çok insan, elde hazır konu ve malzeme varken, bu yönde bir adımın hala atılmamasının anlaşılamadığını ifade ediyorlar.

Yöreyi temsilen bu konuda bir düşünce geliştirmesi gereken ALTINYAYLA KAYMAKAMLIĞI´nın söz konusu konu ile ilgili bir şey yaptığı hali hazırda bilinmezken, MİLLET adına MİLLETİN Makamının emanetçilerinin, işlerlikli çalışma yaparak, kültür hayatına ne zaman bir katkı sunacakları merak ediliyor.