CENNET KAPISINA İNANÇ GAZELLERİ

CENNET KAPISINA İNANÇ GAZELLERİ

Dünya Mirası Divriği Ulu Cami göz kamaştırmaya devam ediyor. Divriği Ulu Cami’nin daha iyi tanıtılmasına kültür insanı Hayati İNANÇ’ın önemli katkı sunacağı belirtiliyor. “Can Veren Pervaneler” isimli programın Cennet Kapısı önünde

Dünya Mirası Divriği Ulu Cami göz kamaştırmaya devam ediyor. Divriği Ulu Cami’nin daha iyi tanıtılmasına kültür insanı Hayati İNANÇ’ın önemli katkı sunacağı belirtiliyor. “Can Veren Pervaneler” isimli programın Cennet Kapısı önünde gazeller eşliğinde yapılması durumunda, nakış ve şiir birlikteliğinin bu abideyi daha da ölümsüzleştireceği belirtiliyor.

 Taşa işlenen aşk olan Divriği Ulu Cami için Hayati İNANÇ’ın katkı sunmasının sağlanması bekleniyor. Kültür insanı Hayati İNANÇ’ın “Can Veren Pervaneler” isimli programının Cennet Kapı önünde yapılması durumunda tarihi anlara bu şehrin şahitlik edeceği dillendiriliyor. Sivas sevdalısı olan edebiyatçı ve gönül insanı Hayati İNANÇ’ın, mutlaka Divriği’ye davet edilerek bu eşsiz programı gerçekleştirmesinin sağlanması gerektiğine vurgu yapan kültür insanları, Divriği Kaymakamlığının bu adım için harekete geçmesinin zamanının geldiğini belirtiyorlar. Gece nakışlara vuran mum ışığı eşliğinde gazellerin okunduğu ve bu abidenin nakışlarının soluklandığı bir günün bütün Türkiye’de bu esere ilgiyi daha da artıracağı vurgulanıyor.

Sivas’ın kültür insanlarından Bilal EKER’in şahsi sevgisi ve gayretleri ile bir Sivaslı gibi bu şehre bağlanan ve bu şehri seven Hayati İNANÇ’ın, bu tür kültürel gayretlere elinden geldiğince katıldığı biliniyor.

 Hayati İnanç Kimdir?

1961, Denizli doğumlu. Lisansını 1984’te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Avukatlığın yanı sıra yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yaptı. "En değerli iş insana yatırım" diyerek; klasik eserlerden edindiği heyecanı, her yaştaki gençlerle paylaşmak hayat tarzı oldu. TRT de "Can Veren Pervaneler" programını sunmaktadır.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda