Çerkez´in Bir Kahvesi Var!

Çerkez´in Bir Kahvesi Var!

Her çeşit insanın iştirak ettiği, değişik konular yanı sıra, siyasetin adeta bir okul işlevi gördüğü, boş boş oturmaktan sıkılan emekli cemaatinin, genelde her dem hükümet yıkıp hükümet kurdukları, hatta hızlarını alamayarak Çin, Maçin ve berideki Rusya ü

SPHM HABER

Sivas´ın müstesna mekânlarından biri olan Çerkez´in Kahvesi zamana meydan okuyan hikayeleri ile şehir hafızasında önemli bir yer tutuyor.

Sivas´ın en tanınmış ve en eski mekânlarından biri olan Çerkezin Kahvesi, yıllar geçmesine rağmen canlılığını koruyor.Şehir dışından da ismini bir çok entelektüelin bildiği, orası ile ilgili şiirlerin yazıldığı, bir çok makalenin kaleme alındığı Çerkesin Kahvesi Sivas´a gelen konukları ağırlamaya devam ediyor.

Müntesiplerini kendi rengine boyama gibi de bir özelliği de olan Çerkezin Kahvesi, müdavimlerinin ortak bir potada buluşması gibi bir anlamla da kendinden söz ettiriyor.

Genelde oraya gidenlerin bir daha oradan kendini alamadıkları, hatta ?yandım Allah diyene kadar ard arda servis yapılan çaylara rağmen? oradan kopamadıklarını dile getiririyorlar.

Çerkezin Kahvesi Cemaati diye de espirtül bir anlamın yüzleri gülümsettiği ve yaz kış nargileden tutunda, kahveye varıncaya kadar damak zevkinin envai çeşidinin burada bulunduğu biliniyor.

Her meslek gurubundan insanın iştirak ettiği, değişik değişik konular yanı sıra, siyasetin adeta bir okul işlevi gördüğü, boş boş oturmaktan sıkılan emekli cemaatinin, genelde her dem hükümet yıkıp hükümet kurdukları, hatta hızlarını alamayarak Çin, Maçin ve beride Rusya üzerine sefer eyledikleri gözlemleniyor.

Sendikacıların sendikal düşünceleri ile yanıp tutuştukları, particilerin iktidar ve ikbal aşkı ile kül oldukları, ekseriyet ortak noktada buluşan futbol cemaatinin ise, dev ekranlarda kıran kırana bağırıp enerjilerini boşalttıkları gözlemleniyor.

Kışın içerde, yazın ise kapının önünde adeta yer bulunmayacak oranda dolu olan Çerkezin Kahvesi, içinde bulunan tarihi eşyalarla da dikkat çekiyor.



Anahtar Kelimeler: Çerkez Kahvesi