Cesur Yürek MiHRALİ BEY

Cesur Yürek MiHRALİ BEY

Sivas´ın Cesur yüreği destan kahramanı MİHRALİ BEY´in gizem dolu hayatı aralanmaya devam ediyor. Ülkenin sıkıntılı zamanında, ZARA´da yaşayan ERMENİLER´in isyan edeceği haberini alan MİHRALİ BEY´in, isyanı sadece 2 kişi ile bastırması, tarihe altın harfle

 

Sivaslı Destan Kahramanı Mihrali Bey, gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Sultan II.Abdülhamid Han´ın ?Yularsız Aslanım? dediği Mihrali Bey, ilginç yaşam öyküsü ile de tarihçilerin dikkatini çekiyor.

Yemen´de, İmparatorluğun asil gururu için savaşan ve büyük yararlılıklar gösteren Mihrali Bey´in, pek çok bilinmeyen yönü olduğunu dile getiren torunu Rüştü MEMİLİOĞLU, Mihrali Bey´in yurt içinde de pek çok gizemli kahramanlığı olduğunu dile getirdi.

ZARA´da Ermeniler´in bir isyan tertibi haberini Mihrali Bey´in aldığını belirten MEMİLİOĞLU, Zara´ya sadece kardeşi ile gidip, kilisenin karşısına varıp oturarak Papazı çağırtıp durumu sordurduğu ve Papaz´ın ise korkudan böyle bir şeye cesaret edemediğini belirtti.

İsyan hazırlığında olan bir gurup Ermeni´nin Mihrali Bey´den çekindikleri için isyan edemediklerini vurgulayan MEMİLİOĞLU, dedesinin sadece 2 kişi ile büyük bir isyanı önlediğini dile getirdi.

Destan kahramanı Mihrali Bey´in unutulmaması gerektiğini ifade eden pek çok Sivaslı, İmparatorluğun bu cesur savaşçısının isminin, mutlaka kurulması planlanan ikinci üniversiteye verilmesinin en doğru karar olacağını dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Cesur Yürek MiHRALİ
Sivas Sevdalısı HAMDİ
13.10.2015 18:17:50
YA SİVAS POSTASI GAZETESİ bazen haberleriniz hoşuma gitmiyor ama adamın dibisiniz. Her konuda bilgi sahibisiniz kutluyorum. SİZ SİVAS A LÜKSSÜNÜZ.

AYŞEN TUĞBA URSAVAŞ
14.10.2015 13:06:22
Mihrali Bey´in torunlarından biriyim. Bizim çocukluğumuz onun hikayelerini dinleyerek geçti.İkinci üniversitenin açılmasını beklemeden Sivas´ı temsil eden güzel bir esere dahi Mihrali Bey adı verilse hepimiz çok gururlanırız.