Cevap Bekleyen Sorular!

Cevap Bekleyen Sorular!

Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nde yaşanan bir skandal mahkemeye ve BİMER´e intikal etti. Mağdur olan EROL YAVANOĞLU hakkının gasp edildiğini belirtti.

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli Erol YAVANOĞLU kurumunda haksızlığa ve ötekileştirmeye uğraması nedeniyle BİMER´e ve mahkemeye başvurdu.

Sivas Postası Gazetesine açıklamalarda bulunan Erol YAVANOĞLU, bu arada MUĞLA´ya usulsuz tayini çıkarılıp gönderilerek mağdur edildiğini vurguladı.

Eşi ile anlaşmalı boşanmanın Mahkeme süreci kesinleşmeden,  SİVAS´tan tainini Muğlaya çıkarılması ise art niyet olarak dile getirildi.

Eski eşi ile birlikte Bakanlığa iptal dilekçesi verdikleri halde, eski eşinin iptal edilen tayini çıkmadığı halde EROL YAVANOĞLU´nun dilekçesi dikkate alınmadığı bilgisine ulaşıldı..Fakat SİVAS il Müdürlüğü YAVANOĞLUNA iptal olan dilekçesinin kayda alınmayarak tayininin çıkarılmasını istedi.

 Ulaş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nde görev yaptığı 2013/2014 yılları arasında hakkında aslı astarı olmayan soruşturma açılarak kendisinin haksız yere DİVRİĞİ´ye gönderildiğini belirtti.

Tayini çıktıktan sonra düzemece bir tutanağın da arkasından tutularak İl Müdürlüğüne gönderildiğini belirten YAVANOĞLU, bu işleri organize eden ismin ise Musa KELABAYIR ve Ulaş İlçe Müdürü Sevil SIRAKAYA olduğunu belirtirdi.

Musa KELABAYIR´ın kurum kültürüne uygun olmayan davranışlarına şahit olduğunu dile getiren Erol YAVANOĞLU konu ile ilgili bilgileri BİMER´e yazdığını ve söz konusu iddialarının ispatı için kamera kayıtları ve şahitlerin mevcut olduğunu dile getirdi.Yücel BEDİR VE Ferhat BALABAN disiplin kurulunca 3 yevmiyesi kesilerek, buna ise işten atılma olacağından dolayı sendikaların şerh koyduğu vurgulandı.

Daha sonra vergi indiriminden yararlandıktan 1 ay sonra, tehdit ve şantajla ?seni ya işten atarız yada emekli olursun? dedikleri ve YAVANOĞLU´nun da emekli olmak zorunda kaldığı belirtildi.

Kendisine yaşatılan sıkıntılardan dolayı, ruhsal sıkıntılara maruz kaldığını belirten EROL YAVANOĞLU, doktor raporu ile bunun sabit olduğunu belirtti.

Musa KELABAYIR´ın düzenlenen düzmece evrakları bizzat tanzim ederek yetkili makamları yanıtlığını vurgulayan mağdur Erol YAVANOĞLU, konunun soruşturulması için müfettiş gönderildiğinde konuyu ayrıntılı olarak anlatacağını vurguladı.

BİMER´e Mahkemeye başvurarak hakkını aradığını ve hak arama mücadelesine de devam edeceğini dile getiren YAVANOĞLU, Müfettişlerin tepeden tırnağa bir araştırma yapması durumunda İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğünde buna benzer pek çok usulsüzlüğün çıkacağını dile getirdi.

 



Anahtar Kelimeler: Cevap Bekleyen Sorular