Sorular Sorular Sorular...

Sorular Sorular Sorular...

Cumhuriyet üniversitesinin iki yıllık vekil dekanlarından Ali Aksu ilahiyat kökenli olmasına rağmen vekil koltuğunda dekanlığı yürütmekte.

SPHM ÖZEL HABER

Üniversitenin vekil dekanlarından Ali Aksu göreve geldiğinde fakültesinde profesör doçent olmasına rağmen fakülte dışından fakülte kurulunu ve yönetim kurulunu dışarıdan üyelerden oluşturmasıyla da dikkat çekmişti.

Eğitim fakültesinde formasyon eğitiminden gelen ek gelirden olsa gerek Ali Aksu asil olarak atanmamasına rağmen fakülte dekan vekilliğini iki yıldır yönetmekte. Edebiyat fakültesinin Dekanı İbrahim Delice´nin de kardeşi olduğu söylenen Aksu´nun bir aileden iki dekan çıkması gururuyla dekanlığını iyiden iyiye pekiştirdiği de yine söylene dursun asil gündeme taşıyan konu geçenlerde basına yansıyan araç plakası oldu.

Ali Aksu´nun kardeşine ait olan bu aracı kampusta kullanması tartışmalara sebep oldu. Ali Aksu yaptığı açıklamalarla aracın plakasının aklına bir şey getirmediğini söylemesi ise hayli ilginç bulundu.

İlahiyat kökenli Aksu´nun harflerle ilgili köken etimolojik bilgi dağarcığı da aldığı eğitim gereği önemseneceği düşünülse de aksunun bu olayı başka yere çekmemeli gerekçisi de yine iddiali şekilde kendisince beyan edilmekte.

Lakin Türk toplumunda özellikle araç alınırken harflere düşkünlük yani isim şehir doğum tarihi gibi rakamların insanların özellikle tercih ettiği düşünüldüğünde Aksu´nun bu plakayı hiç aklına getirmemesi de ilginç bulunuyor.

Asil cevabın ne olduğu tartışması bir kenara bırakılacak olursa. Su soruyu da sormadan edemiyoruz bu araç  Alim Yıldız ekibinden bir idareciye degilde sıradan bir öğretim elemanına ait olsa ne olurdu acaba bu da merak edilmekte. Ali Aksu nun hiç aklına gelmeyen bu durum insanların kafasında başka sorular bırakır mıydı bilinmez.



Anahtar Kelimeler: Cevap Bekleyen Sorular