Tarih: 19.09.2014 11:22

CHP`de 1 Muamma

Facebook Twitter Linked-in

Geçen dönem pasif isimlerle genel seçimlere giren CHP, adeta bir hezimet yaşadı. En son Belediye seçimlerinde de, gerek aday gerekse İl Teşkilatının çalışmaması nedeniyle başarı gösteremeyen partide, yeni arayışlar devam ediyor. 2015 Genel seçimlerine, hem şehre, hem de il dışındaki Sivaslılar’a ağabeylik yapacak bir kadro ile girilmesi gerektiğine vurgu yapan CHP’liler, tepeden inme bir listenin yine hezimete yol açacağını dile getiriyorlar.

 Sivas Cumhuriyet Halk Partisi’nde seçim heyecanı başladı. Genel seçimlerde sadece bir kişi çıkaran parti, yerel seçimlerde de iyi bir performans gösteremedi. Malik Ecder ÖZDEMİR ile Sivas’ı TBMM’de temsil eden CHP, önümüzdeki genel seçimlerde vekil sayısını ikiye çıkarmayı planlıyor.

Uzun zamandır mecliste olan Malik Ecder ÖZDEMİR’in bu dönem vekil olmaması gerektiğine vurgu yapan köklü CHP’liler, yeni isimler ve yeni bir kadro ile iki ismi zorlayabileceklerini ifade ediyorlar.

Sivas’tan seçilecek vekil yada vekillerin, sadece şehrin değil il dışında yaşayan yaklaşık 7 milyon Sivaslı’ya da ağabeylik yapması gerektiğini belirtiyorlar.

Malik Ecder ÖZDEMİR’in yüz eskimesi nedeniyle vekillik sırasına girmemesi gerektiği, bunun yerine parti yetkili kurullarında görev almasının daha faydalı olacağına parmak basan CHP’liler, şehrin içinden isimlerle bir yarışa girildiği taktirde ikinci bir vekilin zorlanabileceğini ifade ediyorlar.

CHP’nin Genel Merkez boyutunda Gürsel TEKİN’in İl Milletvekili listesinde etkin olabileceği konuşuluyor. Gürsel TEKİN’in Sivas listesinin hazırlanmasında şaibeye bulaşmamış, ufku ve ideali olan bir liste çıkarması durumunda, CHP’nin Sivas’ta ikinci bir ismi meclise gönderebileceği yorumları da yapılıyor.

Şimdi gözler Cumhuriyet Halk Partisinde. Listenin 1.si ve 2.sinin kim olacağı merakla bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —