ÇİĞDEM ŞENLİĞİ DÜZENLENMELİ!

ÇİĞDEM ŞENLİĞİ DÜZENLENMELİ!

Son yıllarda neredeyse yılda 1 ay karın yağdığı YILDIZ DAĞI'nda artık kar fazla kalmıyor. Bilimsel anlamda fizibilite yapılmayan dağa yapılan onca yatırımın boşa gitmemesi için alternatif projelerin hayat geçmesi bekleniyor.

STHM ÖZEL HABER

YILDIZ DAĞI'nda MART'a girmeden karın bitmesi KIŞ SPORLARI anlamı bakımından bir olumsuzluk olarak kayıtlara geçiyor. Son yıllarda karın da geç yağıp erken erimesi nedeniyle 1 veya 2 ay dağ üzerinde kar kalırken, burasının KAYAK MERKEZİ odaklı kar etmesinin mümkün olmadığı belirtiliyor.

Burasının zarar ettiği haberleri gelirken, bu zararın giderilmesi için YILDIZ DAĞI'nın etkinlik serisi ve yönünün çeşitlendirilmesinin en doğru olacağı görüşleri dile getiriliyor.

Dağın bünyesinde baharla açan ÇİĞDEMLERİN olduğu ve alternatif tıp için çiğdem soğanı ve çiğdem suyu üzerine çalışmalar yapılabileceği vurgulanıyor.

Onca tesisin ve son olarak da yapılan restoranın boşa gitmemesi için dağ sporcularının gezip soluklanacağı ve koah hastalarının nefes alıp dinlenebileceği bir sağlık alanının da pekala mümkün olduğu yorumlanıyor.

Dağ yürüyüşü yapanlar için de ideal olan dağın, kar yağmaması nedeniyle doğa turizmi ve alternatif tıp mantığıyla yaşatılabilme ihtimalinin en azından düşünülmesi bekleniyor.