ÇİMEN`den Somut Adım Bekleniyor!

ÇİMEN`den Somut Adım Bekleniyor!

Enerji bakanlığı müsteşar yardımcısı Selahattin ÇİMEN, bir dizi temas ve incelemeler için Sivas'ta. Sivas halkı ÇİMEN'den enerji ile ilgili yatırımların Sivas'a kazandırmasını bekliyor. Özellikle Rüzgâr Enerjisi için uygun olan Sivas'ın neden değerlendiri

 

Ekonomik darboğazı aşmak için çareler arayan Sivas, bürokrasi de etkin olan hemşehrilerinin ilgisini bekliyor. Deniz, orman ve sanayinin olmadığı şehirde, değişik çarelerin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren pek çok Sivaslı, bürokraside etkin olan Sivaslılar'ın artık ellerini taşın altına koyarak bir takım adımlar serisi atmaları gerektiğini dile getiriliyorlar.

Yıldız Dağı hattı, Tecer Dağı, Kulmaç Dağları, Yağdonduran Geçidi, Kangal gibi rakımı yüksek ve rüzgar geçişlerinin en yüksek yaşandığı yerlere Rüzgar Enerjisi santrallerinin kurulabileceğin dile getiren uzamanlar, ÇİMEN'in bu konuyu değerlendirmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Devletin, Sivas gibi az gelişmiş illerde yatırım yapması zorunluluğunu dile getiren Sivaslılar, özel teşebbüsün yok denecek kadar az olduğu ilimizde, devlet destekli yatırımların şart olduğunu vurguluyorlar.

Yıllardır Enerji Bakanlığında bulunan Selahattin ÇİMEN'in ne zaman Sivas'ı rüzgar enerji üssü yapacağı merak ediliyor.