Dünyada önemi her geçen gün artan rüzgâr enerjisinden yararlanma çalışmalarına Sivas’ın da dâhil olması bekleniyor. Kardeşler Tepesi, Yağdonduran Mevki ve Havaalanı bölgesinin bunun için ideal olduğunu dile getiren araştırmacılar, hemşerimiz Selahattin ÇİMEN’in, bu konuda inisiyatif alması gerektiğini belirtiyorlar.
Türkiye son yıllarda yenilenebilir güneş enerji sistemine uyum sağlamaya çalışıyor. Daha önce Türkiye’nin çeşitli bölgelerine kurulan güneş ve rüzgâr enerji santrallerinin Sivas’ta da kurulması gerektiği son zamanlarda yüksek sesle dillendiriliyor.
Sivas’ın ekonomik darboğazını aşacak çalışmaları kurumların fazlaca bilmediğine dikkat çeken uzmanlar, bitirici iş ve eylemler için Ankara bağlamlı girişimlerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Bu bağlamda rüzgâr enerjisinden bütün dünyanın yararlandığı gerçeği üzerinde durulurken, sert kuzey rüzgârların vatanı olan Sivas’ın, rüzgâr enerjisinden neden yararlanmadığı merak uyandırıyor.
Sivas’ın Kardeşler Tepesi, Yağ Donduran Geçidi ve Havaalanı bölgesinin rüzgârdan faydalanmak için ideal yerler olduğunu belirten uzmanlar, buralarda rüzgâr enerjisinden yararlanma yatırımlarının düşünülebileceğine dikkat çekiyorlar.
Sivas’ta rüzgâr enerji santrali de kurulabileceği dile getiriliyor. Bu konuda dünyada Almanya önemli çalışmalara imza atarken, buna Türkiye ve dolayısıyla da Sivas’ın da eklenmesinin, ülke ekonomisine önemli girdi sağlayacağı dile getiriliyor.
Şimdi gözler Enerji Bakanlığını iyi bilen hemşerimiz Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin ÇİMEN’in üzerinde. Çimen’in Sivas için tarihi bir görev ve sorumluluk üstlenerek rüzgâr ve güneş enerjisi için Sivas’ı değerlendirmesi bekleniyor.