Tarih: 03.07.2015 15:50

ÇİN Zulmüne Tepki Yağıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Faşist ÇİN´in Doğu Türkistan´da yaptığı soykırıma bütün Türkiye´den tepki yağıyor. Bu soykırıma bir tepki de Sivas´tan geldi. Bir araya gelen STK temsilcisi ve üyeleri Cuma Namazı sonrasında bir açıklama yaparak, ÇİN´in insan onurunu zedelediğini dile getirdiler.

Yapılan açıklamada;

Doğu Türkistan´da Oruç tutmanın yasak olduğu, başörtülü kadınlar taciz edildiği, Kur´an eğitiminin engellendiği ve katliamlar yapıldığı ifade edildi.

Ayrıca Doğu Türkistan halkını eğiten alimlerin de zor durumda yaşadıkları ve çoğunun zehirlenerek öldürüldüğü belirtildi.

Sivas´ta ÇİN´i protesto eden pek çak insanın, bu Ramazan ayında nefis muhasebesi yaparak, kendi nefsini de dizginlemelerinin yararlı olacağı düşünüldü.

Dünyada zulümlerin alıp başını gittiği bilinirken, bu geçici dünya için makam ve mevki için takla atılmaması gereğinin bu Ramazan ayı içerisinde daha iyi düşünülmesi gereğine dair yorumlamalar yapıldı.

Asıl büyük cihadın insanın nefsiyle yapılan cihat olduğu bilinirken, geçici bir dünya için makam mevki kapma yarışının boş bir uğraş olduğu görüşleri dile getiriliyor.

Ramazan ayı münasebetiyle olgun bir birey olmanın arayışının temelinde nefis ile mücadele etmek olduğu görüşleri dile getirilirken, uzak düşmana kılıç sallamanın kolay olduğu asıl en yakınımızdaki düşman olan nefislerin de dizginlenmesi gereği dile getiriliyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —