ÇINAR´ı, BİLGİN mi Görevden Aldırdı?

ÇINAR´ı, BİLGİN mi Görevden Aldırdı?

Sivas ilginç bir olay ile çalkalanıyor. Paralel Yapının 4 tane dershaneyi okula dönüştürme girişimini bozan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR, apar topar görevden alındı. Paralel Yapıya, eğitim boyutunda en büyük engel olan ÇINAR´ın, Vekil Hilmi BİLGİ

 

Seçime hazırlanan Sivas Ak Parti, deyim yerindeyse kıpır kıpır. Geçtiğimiz seçimlerde Paralel Yapının ev ev gezerek başta HDP, olmak üzere diğer partilere oy topladığı şehirde, filimleri aratmayacak bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz hafta son başvuru zamanında, Paralel Yapının 4 tane okullaşma girişi oyununu fark edip, bu oyunu bozan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR´ın, apar topar görevden alınması, tuhaf soru işaretlerini akıllara getirdi.

Olayın asıl tuhaf yanının ise aylardır devam ettiği haber merkezimize gelmeye devam ediyor. Paralel Yapı´nın İl Müdüründen rahatsız oldu, denetimler nedeniyle nefes alamadıkları ve İl Müdürünü görevden almak için çeşitli ?kilik? toplantıları yaptıkları ve bunu da neticelendirdikleri haber merkezimize geliyor.

İşin en ilginç iddiası ise Sivas Ak Parti teşkilatını 2 gündür allak bullak etti. Bu görevden almanın arkasında, Sivas Milletvekili Hilmi BİLGİN´in olduğu dilden dile dolaşıyor. Seçime az bir zaman kala BİLGİN´in neden böyle bir girişim içinde olduğu ise sorgulanmaya devam ediyor?

 Sorumlu habercilik, halk adına, Sivas kamuoyu adına soruyoruz?

-Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR´ı görevden aldıran Hilmi BİLGİN midir?

--Bu görevden alınmada 4 tane PARALEL yapı okuluna müsaade edilmemesinin payı var mıdır?

--Ağustos başı itibariyle Paralel Yapı mensuplarının ?ÇINAR gitti gidecek az kaldı diye?  kamuoyuna yaydıkları bilginin doğru çıkması nasıl analiz edilmeli?

-- ÇINAR´ın görevden alınmasında, Ahmet KUZU´nun dahili var mıdır?

--BİLGİN ve KUZU, kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapacaklar mıdır?

--Bir sendikada kamufle olmuş bazı ?Paralellerin? gerekli alt yapıyı hazırladıkları doğru mudur?

--Paralel Yapı´nın ÇINAR´ın görevden alınması akabinde müntesiplerine, 2 aya kalmaz Milli Eğitimde değişim olacak diye yaydıkları iddia doğru mudur?

--Paralel Yapı okullarını denetleyen ve bu denetlemeler Bakan Nabi AVCI tarafından örnek alınan bir İl Müdürünü hangi güç görevden almaktadır? 



ilhan başkan
6.09.2015 18:00:25
Hilmi bey ilhanı dinlerse daha çok yanlış yapar.Zekeriya Çınar gidince sular durulacak mı?Hiç sanmıyorum.İlhan başkan bu kafayla giderse oda gitmeye mahkumdur.

egitim bir
6.09.2015 18:05:38
İlhan eğitim camiasını böldü kendini sorgulamadan müdür beyi hedef gösterdi.Aha müdürde gitti göreceğiz ne olacak.Demedi demeyin hiçbirşey değişmeyecek.Adam memursen i bile böldü 9 başkan karşısında.Küçük olsun benim olsun...

canın sagola
6.09.2015 18:11:21
Sendikaya 6 aydır gitmiyorum.Bitsin artık bu ikili yapı bıktık artık.ocu bucu olmaktan.Sayın başkan kaç bürokrat atattırdın sivas tan.Başarıymış gülerim.Sen anca geleni göndermenin derdindesin.

Cesur Yürek
6.09.2015 18:16:06
Müdür beye bişey olmaz Allah ın izniyle.Şemsi Sivasi hz.tanıttı.Sivasi projesiyle.imam hatip dostu oldu.Yürekli insandı vesselam.

ayşegül
6.09.2015 19:50:53
SİVAS POSTASI SAOL.ya sen olmasan kim savunacak hakkı ve adaleti.

mertttt
6.09.2015 21:25:06
sayın sivas meb üzerinde etkisi olan kişiler.Hz Ali bir gün bir kafiri öldürmek üzereyken yüzüne kafir tükürür ve Hz Ali öldürmekten vazgeçer.Sonra kafir sorar neden beni öldürmedin nefisimin hissesi karıştı der.Sırf seni Allah rızası için öldürecektim der.Sonrası malum...Şimdi elinize vicdanınıza koyun.Şimdi geçen yıldan bu yana atanana müdür müdür yardımcılarıan bir bakın .DELEGELER BİR BAKIN İDARECLİK ORANI YÜZDE YÜZ.Hem ilhan beyin hemde Halil İbrahim Beyin.etklerinin olduğu açık.hATTA MÜDÜRLÜK MÜLKATLARINDA ÖNCE TELEFON AÇILIP ORASI SENİN MERAK ETME DİYEN SENDİKACILAR VAR.Okul aile şirketi sanrım arkdaşın.Sivas meb ne oldu uzkatan seyredip bir bakın yaaaa.Yazık kaç kişininb hakıında giriyor öğrencilerin hakkına gidiyor ve Sivas mahvediyosunuz.İhaleye fesat karıştımaktan farkı var mı yok.Aslında sendkia yada sendikaya aday yöneticiler ne yapar.Sendikal falliytelr fakat bizimkiler atama daire başkanı.Refenes olsunlar en kötü okul müdür yardımıcısıınız.Aslında ne yapmak lazım.Savcılığa önceki yıl müdür yardımıcı atamalrı ve müdürü yardımıcı atamaları incelenmesi kişilerin etkleri atananların ve yüksek puan alanların sendkiada ne konumda oldukları ve sonunda aslında ıplatli lazım.Ve etkeisi olan ve etkelene kişilerin devlet kurumda görevi kötüye kullanmaktan yargılanmları.Sayın site editörü Sivas a değer verip önem veriyorsnazı işin ehli gelemsi lazım değil mi?Ahbap çavuş yakınlık ilişkisi olan herkes refeensla idarcei.Bizim okullar marka marketler zincirimi yaaaa...

Elifefe
6.09.2015 22:36:05
Müdürümüzü yedirmeyiz.Sivasın eğitimine en büyük katkıyı sağlayan müdür,Şemsi sivasiye sivaslıdan daha çok değer veren müdür,nezaketli,babacan müdür,paralel düşmanı,imam hatip dostu müdür,çocuklarımızın geleceğini bizden çok düşünen müdür,adam gibi adam olan müdür...Sivas çalışan,ufku geniş insanları haketmiyor mu?Yeter artıkkk,yazık Sivas´a...susma Sivas,yedirme müdürünü!!!

2 Puan
6.09.2015 23:52:44
Sivas için sivaslının yapmadığını yapan, müdür gider, hilmi bilgin Ak Parti nin millet vekili adayı olursa, Ak Partiye oy yok kusura bakmasın. milletin istemediğini, millete rağmen dayatırsanız oy yok. kimse kusura bakmasın. siyaset sidik yarışı yapma makamı değil..

Ak Yürekli
9.09.2015 18:58:07
Ah RT_Erdoğan ahhh. Paralel yapıyla kelle kolyuk mücadeleye girdin. Ama gel görki Ak Parti vekili, paralel ile mücadele eden imam hatip kökenli bir il müdürünü görevden aldırıyor. Erdoğan ne yapsın. Hain içerde olunca kapı kilit tutmaz oğul... Memur-Sen´ e de yazıklar olsun. Paralelciler tarafından hedefe konan bir müdüre sahip çıkamadınız. Aksine Memur-sen il başkanınız bizzat uğraştı. Sebep: Ben ne dersem o olacak. Hadi bakalım ne kadar ilerleyecek sivas eğitiminde. Ah sivasım ahh. Ne kader varmış sende...