"Çocuk Düşümde Şiir" Okurlarla Buluştu

Sivas'ta eğitim adına güzel bir gün yaşandı. Danişment İlkokulu'nda hazırlanan Çocuk Düşümde Şiir” isimli kitabın imza günü düzenlendi.

 

Sivas Eğitim tarihinde önemli bir gün yaşandı. İlkokul 1. ve 2.sınıf öğrencilerinin yazdıkları şiirler öğretmenleri gözetiminde kitaplaştırıldı. Yaklaşık üç ay devam eden hazırlıklar sonrasında şiirler kitap haline getirildi.

Danişment İlkokulu Öğretmenlerinden Tülay GÜNAYDIN, Sibel TAŞ, Havva KEŞKEK,Yusuf GÜLMEZ, Necdet KOÇ, Nuri BAHÇIVAN ve Osman ÇELİK tarafından hazır hale getirilen ÇOCUK DÜŞÜMDE ŞİİR” isimli özgün çalışma okurlarla buluştu.

Çocukların sınıfta kendi başlarına özgür duygularla düşlerini şiirleştirmeleri ayrı bir anlam ve güzellikle değerlendirilip, kitap haline dönüştürülürken, bu eserin büyüklere imzalatılması ise ayrı bir güzellik olarak kayıtlara geçti.

Sivas'ta devam eden Şemsi Sivasi Hareketi kapsamında ortaya konulan somut ürünün, bütün okullara örnek olacağı ve gelecek yıl itibariyle pek çok okulda bu tür çalışmaların ortaya konulacağı belirtilmekte.