Çocuklara Öz Güven Kazandırmalıyız

Çocuklara Öz Güven Kazandırmalıyız

Milli Eğitim Bakanı hemşehrimiz İsmet YILMAZ, sanat derslerinin artırıldığını ve daha da artırılması gerektiğini söyledi. Eğitimin amacının, çocukları sınavlara değil hayata hazırlamak olduğunu vurgulayan YILMAZ, velileri de uyararak sanat derslerinin öne

SPHM 

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, uzman eğitimcilerin yıllardır ısrarla dile getirdiği bir yaraya parmak basarak önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle daha ilk sınıflardan itibaren öğrencileri sınavlara hazırlamaya yönelik ilkel uygulamaları eleştiren uzman eğitimciler, sanat dersleri olan MÜZİK ve GÖRSEL SANATLAR derslerinde bile sınavlara hazırlık çalışmalarının yapılmasının bir neslin zihnini heba ettiğini dile getiriyorlardı.

Bakan YILMAZ, tam da bu yaraya parmak basan bir açıklama yaparak öğrencileri sınavlara değil hayata hazırlamalıyız dedi. Spora, sanata da vakit ayrılarak öğrencilerin ruh yönlerinin de güçlendirilerek kendilerine güven duymalarına ortam hazırlamalı diyen YILMAZ, sanat derslerinin de bu minvalde artırıldığını dile getirdi.

Konu ile ilgili Bakan YILMAZ şunların dile getirdi;

"Velilerimiz bekliyor ki çocuklarımız sınava girecek. Sınavda hangi sorular çıkacak? Beden eğitiminden, müzikten, resimden çıkmayacak, o halde hangi dersten çıkacaksa ona yoğunlaşalım diye düşünüyorlar. Eğitimin amacı öz güven kazandırmak. Sporun amacı da öz güven kazandırmak. Eğitimin amacı sınava hazırlamak değil, hayata hazırlamaktır. O halde evlatlarımızı hayata hazırlamak istiyorsak mutlaka öz güven kazandıracak bir sporla buluşturmamız lazım. Geçen yıldan önce beden ve müzik dersleri 1 saatti. Talim ve Terbiye Kurulu´nun geçen yıl mayıs ayının sonunda aldığı kararla 9-10-11 ve 12. sınıflarda beden dersinin saatini 2´ye çıkardık. Yine görsel sanatlar ve müzik derslerini de zorunlu olarak 2 saate çıkardık. Yine 2 saatte seçmeli olarak beden ve müzik dersi getirdik. Gönül ister ki eğitimin sabahtan öğlene kadar olan kısmını matematiğe, Türkçeye, fene, öğleden sonraki bölümü de resim, müzik, beden gibi yetenek gibi bölümlere verelim.?