Çocukların Mutlu Günü

Çocukların Mutlu Günü

Türk Dili ve kültürünün sevdalısı, Sivas´ın Kaşgarlı Mahmut´u Prof.Dr. Recep TOPARLI, dur durak bilmeden, insanı için koşturmalarına devam ediyor.

 

Türkiye´yi karış karış gezerek Türkçe´nin, yabancı diller tarafından istila edilmesini engellemek için büyük savaş veren Prof. Dr. Recep TOPARLI, Sivas´a yerleştiği günden bu yana da, özelde Sivas için önemli çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Okul okul, konferans konferans gezerek, Türkçe´yi yeni nesillere anlatan TOPARLI, Türkçe´nin bir dünya dili olduğunu da her fırsatta dile getiriyor.

Dil ve kültür çalışmalarını sürdüren TOPARLI, 4 Eylül Sivas Kongresi ile ilgili ilmi çalışmaları ile de takdir topladı.

Bilimsel çalışmaları yanı sıra, çocukların temiz dünyalarını da her fırsatta şenlendiren Prof.Dr. TOPARLI, Danişment İlkokulu´nda ana sınıfına başlayan öğrencilere oyuncak göndererek, onların okula kolay uyum sağlamalarına katkıda bulundu.

Prof.TOPARLI´nın gönderdiği oyuncakları, Ana Sınıfı Öğretmeni Müge KOCA öğrencilere dağıttı. Rengârenk oyuncakları alan minik çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Sosyal duyarlılık anlamında elinden geleni yapan ünlü bilim insanı Recep TOPARLI, geçen yılda Danişment İlkokulu öğrencilerinin çıkardığı ?Çocuk Düşümde Şiir? isimli kitabın imza gününe katılmış ve kitapta şiiri bulunan bütün öğrencileri de, yine ödüllendirmişti.



Anahtar Kelimeler: Çocukların Mutlu Günü
SİVASLI AHMET
3.11.2015 18:03:52
Recep TOPARLI, Kutlu ÖZEN, Mustafa Birinci,Ali Şahin CANOZAN olmasa SİVAS ÇEKİLMEZ. BUNLARDAN ALLAH RAZI OLSUN.

İrem Karaca
3.11.2015 20:18:42
DEMEK Kİ HER BİLİM İNSANI RECEP BEY GİBİ OLSA,Sivas ta çok şey değişir.

Kaan
4.11.2015 04:08:26
Sivasin medariftihari bilge adami sivas seninle gurur duyuyor.