Tarih: 21.12.2022 12:08

Coğrafya Kadere Hükmeder!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

Türkülerin başşehri SİVAS, TRT arşivlerine eşsiz eserler kazandırmakla birlikte, bir birinden güzel pek çok SİVASLI ses sanatçısı da TRT ekranları süslüyor. Bu toprağın çocuklarının, bir birinden güzel başarı öykülerini dillendirmeleri, Sivas´ta yetişen yeni nesillere de güzel örnekler teşkil ediyor.

TRT Ankara Radyosu ekibinde yer alan hemşehrilerimiz Melda KUYUCU ve Bahadır ÖZÜŞEN´in başarılı sanat yaşmaları SİVAS´ta da ilgiyle izleniyor.

Aşık RUHSATİ, Aşık VEYSEL, Talibi COŞKUN, Pir SULTAN ABDAL, Sefil SELİMİ, gibi söz sultanlarının yolunu devam ettiren bu toprağın çocuklarının, ülkenin güzel geleceğine sanatla kültürle, müzikle katkı sunmaya devam etmeleri takdir ile karşılanıyor.

 Melda KUYUCU

1974 yılında Sivas´ta doğdu. İlköğrenimini Sivas´ta, orta öğrenimini Ankara´da tamamladı, 1991yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı´ndan 1996 yılında mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi´nde yüksek lisans eğitimine başladı. Alaeddin Yavaşça, Bekir Sıtkı Sezgin, Tülin Yakarçelik, Tûlun Korman, Belkıs Aran, Prof. Dr. Selahattin İçli ve Naime Batanay gibi Türk Sanat Müziği´nin üstadlarının yanısıra Mustafa Erses, Kutlu Payaslı, Ziya Taşkent, Arif Sami Toker, Alaeddin Şensoy ve İnci Çayırlı gibi Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun önemli şeflerinden yararlandı. 1994 yılında yetişmiş TSM ses sanatçısı sınavını kazanarak TRT İstanbul Radyosu sanatçısı oldu. TRT ile Türkiye´yi yurt içinde ve yurt dışında birçok konserde temsil etmiştir.

 Bahadır ÖZÜŞEN

Bahadır Özüşen 1972 Sivas doğumlu. Anadolu Üniversitesi İşletme Yönetimi bölümünden mezun olan Özüşen,1997 yılında TRT Gençlik Korosu´na girdi ve daha sonra kadrolu Türk Sanat Müziği sanatçıları arasına seçildi. Halen TRT Radyo Sanatçısı olarak mesleğine devam etmektedir. Çeşitli TRT organizasyonlarında ve Akşam Sefası adlı programında izleyicilere doyumsuz bir müzik şöleni yaşatmaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —