Tarih: 08.12.2017 17:40

CUMHURBAŞKANI Geliyor!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´a önümüzdeki Pazar gelerek halkla birlikte olacak olan Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, kongre ve açılış etkinliklerinde bulunacak. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ı heyecanla bekleyen SİVASLILAR görkemli bir karşılama yapacaklarını dile getiriyorlar.

Her zaman Devletin ve Cumhurbaşkanı´nın yanında olduklarını belirten şehir halkı, SİVAS´ın içinde bulunduğu ekonomik darboğazdan da kurtulmak istediklerini ifade ediyorlar.

Özellikle Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın ?YERLİ OTO? üretecek firmalara SİVAS´ta üretimi yapmaları için referans olmasını istiyorlar.

CAZİBE MERKEZİ Projesine SİVAS´ın da dahil edilmesi gereğini dile getiren şehir esnaf ve tüccarı, bu yapıya şehrin dahil edilmesinin adeta can suyu olacağı ve Orta Anadolu´nun parlayan yıldızına dönüşebileceği görüşlerini dile getiriyorlar.

KIZILIRMAK´ın Belediye UFKU ve İMKANLARI ile değerlendirilmesinin mümkün olmadığı herkesçe bilinirken, MARMARAY gibi büyük bir hayal ve mühendislik projesi gibi KIZILIRMAK´ın da DEVLET eli ile değerlendirilmesi gerektiği ifade ediliyor.

HIZLI TREN GÜZERGAHI hakkında da şehir kamuoyu adeta fıkır fıkır kaynamaya devam ediyor.

Belediye Başkanı Sami AYDIN ve STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ın bir oldu bitti ile Hızlı Tren Güzergahını ırmak boyuna götürdükleri ve bu güzergahında zemininde oynamalar olduğu hatta su çıktığı bilinirken, güzergahın yeniden eski yerine getirilmesinin  elzem olduğu vurgulanıyor.

Başbakan Binali YILDIRIM´ın bir SİVAS ziyaretinde ?bütün gelişmiş ülkelerde hızlı tren güzergahları şehir merkezinde, SİVAS´ta da böyle olmalı? dediği halde buna SAMİ AYDIN ve OSMAN YILDIRIM tarafından uyulmadığı ve güzergahın yanlış yere kaydırıldığı dile getiriliyor.

Bir diğer husus ise SİVAS BELEDİYESİ´nin yanlış imar uygulamaları eleştiri alıyor. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN ?Dikey Mimari yerine Yatay Mimari? olmalı derken özellikle KIZILIRMAK havzası etrafında Belediye onaylı DİKEY UCUBELERİN baş gösterdiği ve bunun nda CUMHURBAŞKANI´nın direktifleri ile örtüşmediği herkesçe dile getiriliyor.

SİVAS´ın yaşanabilir bir il olması için ?YATAY MİMARİ? noktasında mukim adımların atılmasının artık Cumhurbaşkanı ERDOĞAN talimatı ile yerine getirilmesinin elzem olduğu vurgulanıyor.

SİVASLI entelektüeller ise kültürel ve tarihi bir duruş timsali olan SİVAS KONGRESİ´nin 100. Yılı etkinliklerinin bütün dünyanın parmak ısıracağı şekilde görkemli yapılması gerektiğini dile getiriyorlar.

MANDA ve HİMAYEYİ reddederek, CUMHURİYET´in temellerinin atıldığı bu şehirde, 100.yıl kutlamalarının pek çok etkinlik ve destansı projeler ile kutlanılması arzulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —