Tarih: 29.04.2014 06:46

CUMHURİYET BELEDİYESİ

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Üniversitesi şehrin ikinci belediyesi olmaya aday. Kampüste hoca ve öğrencilerin çöp toplama etkinlikleri, ağaç dikme, kavşak yapma, inşaat gibi dallarda kamuoyu gündemine gelen Üniversitenin, asli işinin bu olup olmadığı ise sorgulanıyor. Türkiye’de ki üniversiteler arasında bilimsel çalışmada C.Üniversitesinin yerinin nerede olduğu ise Sivaslılarca merak ediliyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi şehrin sorunlarının çözümünde bilimsel bir yol haritası çizemediğinden dolayı eleştiri alıyor. Genelde alanı dışındaki işlerle uğraşması ile gündeme gelen Cumhuriyet Üniversitesinin gelecek vizyonu anlaşılamıyor. Çam dikme, hoca ve öğrencilerin çöp toplaması, Rektör Yardımcısının ekranda inşaat ve kavşak yapım çalışmaları hakkında bilgi vermesi, kamuoyu tarafından Üniversite belediyeleşiyor mu algısının yerleşmesine neden oluyor.

Irmağın ötesinde sakin ve içe dönük bir yerleşke görünümü dışına çıkamayan Üniversitenin, bilimsel makale ortaya koymadaki sıralaması ise şaşırtıcı bir oranda Sivaslılarca merak ediliyor. Bunun dışında bir kadrolaşma telaşı ve ivedi heyecanının da yaşandığı Üniversitede, “sosyolog” yöneticilerin artıp atmadığı ise araştırmaya değer bir konu.

Üniversitenin bilimle, yenlikle, şehre geleceğe taşıyacak bilimsel analizlerle gündemde olması gerekirken, bunun harici konularla iştigal etmesi anlaşılamıyor. Kadrolaşma iddialarının eksik olmadığı büyük birliktelikte,2016 rektörlük seçimi kulislerinin başlaması göstergeleri ise, seçim heyecanının çok erken başlayacağı görüşlerinin ortada gezmesine neden olmaya devam ediyor.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —