Tarih: 08.11.2023 07:28

Cumhuriyet Üniversitesi Başarılı mı?

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Üniversitesi Başarılı mı?

Hemen herkesin malumu Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, ülkemizin en köklü üniversitelerinden birisidir. Üniversite, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 50. yıl anısına 1974 yılında 1788 sayılı kanunla kurulmuştur.

Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Prof. Muvaffak Akman’ın kurucu rektörlüğünde Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan C.Ü. Tıp Fakültesi, 1973-1974 eğitim- öğretim döneminde 50 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır.

Cumhuriyet Üniversitesinin kuruluş tarihi olan 1974 tarihine kadar ülkemizde 12 devlet üniversitesi mevcuttu: kuruluş tarihi sıralamasına göre: İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi Karadeniz Teknik Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi!!!!!

Cumhuriyet Üniversitemizin kuruluş tarihi olan 1974 tarihinden günümüze “köprünün altından çok sular geçti!!!!!” ve şu anda ülkemizde devlete bağlı -özel olmak üzere yüzlerce üniversitemiz faaliyette. Üniversitemiz günümüzde 18 fakülte, 4 enstitü, 53000 i aşkın öğrenci, 2000’e yaklaşan akademik personeliyle yoluna devam etmektedir.

Yıllar içerisinde üniversitemizin sayısal veriler anlamında hayli yol aldığı aşikar. Fakat, aynı şeyleri nicel anlamda söyleyebilir miyiz? Ülkemiz ve ilimiz kamuoyu olarak abartmasız haftanın yedi günü günün yirmi dört saati TV ekranlarına kilitlenip saatlerce “gol olan topun dışardan gelip gelmediğini” veya “gole giden futbolcuya yapılan hareketin penaltı olup olmadığını tartışıyoruz” da, üniversitemiz tarafından niçin en eski çağlardan günümüze kadar ilimizin derli toplu yerel tarihini kitlelere anlatacak bir kitabın yazılmadığını dile getirmiyoruz !!!!!

Aklımızda dönüp duran “deli soruları!!!!” sormaya devam edelim. Neden ülkemizin ve toplumumuzun geleceğini biçimlendirecek olan bilimsel konulara bu kadar uzağız?!!!!!! Hayatımızın akışı içerisinde bir “eğlence” olması gereken futbol mu bizleri kurtaracak? Bilim mi?

Üniversitemiz, asli görevi olan toplumumuza entelektüel liderliğini layıkıyla yerine getirebiliyor mu? Bunu sorgulamamız gerekiyor .Yorum ve karar sizlere ait !!!!!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —