Cumhuriyet`e Olağan Üstü Denetim

Cumhuriyet`e Olağan Üstü Denetim

Cumhuriyet Üniversitesi için nihayet düğmeye basıldı. Onlarca skandal niteliği taşıyan sansasyonel olaylarla ilgili bir çok haber gazetemizde yayınlanmıştı. Bunun karşılığında Cumhuriyet Üniversitesinden bu haberlerin doğruluğunu inkâr edebilecek bir açı

 Cumhuriyet Üniversitesi için nihayet düğmeye basıldı. Onlarca skandal niteliği taşıyan sansasyonel olaylarla ilgili bir çok haber gazetemizde yayınlanmıştı. Bunun karşılığında Cumhuriyet Üniversitesinden bu haberlerin doğruluğunu inkâr edebilecek bir açıklama gelmemiş aksine gazetemize para vererek susturduklarını lanse eden yetkililer olduğu gibi bir çok kez de tehdit mesajları gönderilmişti.

 YÖK`TEN CUMHURİYETE 7 UZMAN 5 ASİSTANLI DENETİM EKİBİ

YÖK tarafından Cumhuriyet Üniversitesine 7 Uzman denetim ekibiyle birlikte 5’te asistandan oluşan 12 kişilik bir ekip geliyor. Daha önce Vakıflar tarafından yapılan denetimde bir çok olay raporlarda yer almıştı.

Şimdi ise yapılacak denetleme ile yazdığımız haberler ve daha onlarca sansasyonel olay hakkında denetim yapılacak.

40 bin öğrenci için yapılmayıpta kendi oğlu için raporlar alınıp, senato kararları çıkarılarak özel öğrenci statüsü vari bir yapı oluşturarak oğlunu Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde okutturan, Cumhuriyet üniversitesi içerisine yönelik haberler yapan sanal bir internet sitesinin sahibinin belirli dönem içerisinde yaptığı haberler karşılığında Üniversiteye alınması, eşinin Hastanede Başhemşire statüsüne getirilmesi.

Bir dönem rektör yardımcılığı görevi üstlenenlerin çocuklarının kampüs içerisinde ellerinde kadehlerle sosyal medyada fotoğraflarını paylaşması, CHP nin kuruluş yıldönümünde yapılan gecede içki servis edilmesi, yılbaşı kutlamalarında alkol şişelerinin arkasında çekilen fotoğrafların objektiflere yansıdığı Cumhuriyet üniversitesi ve rektör Faruk Kocacık şimdi nasıl bir yol izleyecek merakla bekleniyor.

Ayrıca usulsuz kadrolaşmalar ve kişiye özel kadro tahsisleri. Bazı yerel siyasilere ticari manada kolaylıklar sağlanması. Liyakatsiz görevlendirmeler başta olmak üzere pek çok iddia şimdi denetime tabi tutulacağı iddia ediliyor.

2 yılı aşkın bir zamandır dirayetli bir yönetim sergileyemeyen Faruk KOCACIK ve Hüseyin YILMAZ ikilisinin gelen denetmenlere ne cevap verecekleri merak ediliyor.

Sivas Postası Gazetesi Sivas Kamuoyu adına Üniversiteye gelen denetmenlere soruyor:

--Rektör oğlu için senatodan özel karar çıkartmış mıdır?

--Rektörün oğlu şuan C.Üniversitesinde okumakta mıdır?

--Rektörün oğluna rapor veren hekim C.Üniversitesine alınmış mıdır?

-- Sanal bir internet sitesi sahibi, geçmişteki ortaklıklardan dolayı bir ilçeye Yüksek Okul sekreteri olarak atanmış mıdır?

-- Bahse konu internetçinin eşi Başhemşire olarak atanmış mıdır?

-- Kişiye özel kadrolar çıkarılmış mıdır?

-- Vekil dekanlıklara neden göz yumulmuştur?

--Vekil dekanlık görevlendirmelerinde YÖKün görüşü nedir?

--Belli ideolojide olan insanlar özellikle yönetime getirilmekte midir?

--Belli ideloji dışında olanlara mobbing uygulanmakta mıdır?

--Önceden isimlerin ayarlanıp, isimlerine kadro çıkarıldığı doğru mudur?

--Yerel siyasiler Cafe işletmeciliği verilmiş midir?

--Geçmişte hastanede yanlış tedavi sonucu zarar gören hastalara yanlış tedavi uygulayan hekim veya hekimler var mıdır? Bunlarla ilgili tarafsız bir inceleme yapılmış mıdır?

-- Belli medikal firmaları her zaman iş alabilmekteler mi?