Tarih: 03.12.2014 22:29

Cumhuriyetlik Komedi

Facebook Twitter Linked-in

Sivas C. Üniversitesi’nden İzmir Eğe Üniversitesine gitmemesi gereken hasta tedavi için gönderildi. Eğe Üniversitesi, yapılacak bir şey yok diye hastayı Ambulans uçakla tekrar Sivas’a gönderdi. Hal böyleyken, sosyal medyada İzmir’den Sivas’a tedavi için hasta geliyor asparagası yayıldı. Genelde müdavimleri eski kuşak emeklilerden oluşan Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği tarafından sosyal medyaya sunulan bilginin, Rektör Faruk KOCACIK’ın o derneği ziyareti zamanına denk gelmesi manidar bulundu.

 Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde uzun zamandır tedavi ve takip edilen Yıldızeli İlçesinden 37 yaşındaki P.A.’nın Kardiyoloji Bölümünde Kalp Yetmezliği ve Pulmoner Hipertansiyon da denilen Akciğer tansiyonuna bağlı akciğer yetersizliğinden muzdarip olduğu bilgisine ulaşıldı.

Hasta Cumhuriyet Üniversitesi Kardiyoloji bölümünde yatmakta iken ameliyat endikasyonu olmadığı halde Prof.Dr. Birhan YILMAZ’ın devreye girmesi ile akciğer nakli için İzmir Eğe Üniversitesine sevk edildiği öğrenildi. Eğe Üniversitesi, hastanın akciğer nakline uygun olmadığını belirterek hastayı tekrar Sivas’a gönderdiği belirtildi.

Ambulans uçakla Sivas’a gönderilen hasta P.A’nın bu süreçte enfeksiyon kaparak daha da ağırlaşıp dün hayatını kaybettiği bilgisi haber merkezimize ulaştı.

Bu yetmezmiş gibi sosyal medyada, İzmir’den Sivas’a tedavi hasta naklediliyormuş gibi bir havanın estirilmesi ise hayret ve ibretle izlendi.

Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve yaşatma Derneği tarafından sosyal medyaya yansıtılan asparagas haberin Rektör KOCACIK’ın derneği ziyaret ettiği bir zamana denk gelmesi manidar bulundu.

Sivas Kamuoyu adına soruyoruz;

--Hasta iyi durumda olmadığı halde neden İzmir’e sevk edildi?

--Bu süreçte enfeksiyon kapmış mıdır?

--Hastayı İzmir’e kim yönlendirmiştir?

--Prof.Dr. Birhan YILMAZ yönlendirmiş midir?

--Bu süreçte yaşananlardan kim sorumlu?

--Sosyal Medyaya İzmir’den Sivas’a tedavi için hastalar gönderiliyor yalan bilgisi kim tarafından verilmiştir?

--Kamuoyunu yanıltma maksatlı bu bilgiler etik midir?

--Bu tür tuhaf komedileri daha görecek miyiz?

--C.Üniversitesi Yönetimi konunun üzerine gidecek midir?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —