Tarih: 01.02.2024 21:59

C.Üniversitesi Yayınlarına Niçin Ulaşamıyoruz?!

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Üniversitesi Yayınlarına Niçin Ulaşamıyoruz?!!!!!!!

Bir tarihte “4 Eylül kitap Fuarlarının birinde” standları rastgele gezerken, Cumhuriyet Üniversitesi yayınlarının sergilendiği standda “mutlaka alınacaklar listemde”!!!!! kayıtlı bir Cumhuriyet Üniversitesi yayınını görmüş ve çok sevinerek kitabı satın almak istediğimi yetkiliye ilettiğimde yetkilinin; “kitabı satmadıklarını, sadece tanıtım amacıyla sergiye getirdiklerini, kitabın Üniversite kampüsünden edinilebileceği” cevabı karşısında çok şaşırmıştım ve o çok kullanılan deyimle “sevincim adeta kursağımda kalmıştı”!!!! (sanırım, Cumhuriyet Üniversitesinde de kitapların halk tarafından rahatça edinilebileceği büro vs. benzeri bir yer yokmuş !!!!!)

Yine müdavimlerinden olduğumuz ve sık sık ziyaret ettiğimiz şehir merkezindeki bir sahafta, Turgay Kural’ın çok orijinal çalışması olan ve C. Ü. Rektörlük matbaasında basılan “Gecmişten Günümüze Sivas Fotoğrafhaneleri” isimli çalışmayı görüp almak istediğimde, sahafın sahibi; “ Turgay Hoca’nın kendisine bir nüsha imzalayarak verdiğini, kitabın çok az basıldığını, (yanılmıyorsam 200 civarı) dolayısıyla kitabı edinemeyeceğimi” belirtmişti. Yine bir kez daha “sevincim kursağımda kalmıştı”!!!!

Sözün özü, lafı çok uzatmadan Sivas times editörlüğü olarak C. Ü. ilgililerine; “halkın, Üniversite yayınlarını ‘uygun fiyatlarla’ edinebileceği, Sivas şehir merkezine yakın bir yerde bir büro (satış merkezi) talebimizi” İlimizdeki “okumaya yazmaya”!!!! ilgi duyan kişiler adına iletmek istiyoruz!!!!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —