Tarih: 29.09.2021 20:54

C.Üniversitesinde Tuhaf Uygulama!

Facebook Twitter Linked-in

SCÜ’DE MESAİ KRİZİ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi hastanesinde, personelin okuyan çocuklarını okula bırakması ve okuldan alması için verilen izin, sağlık hizmetlerinin aksamasına neden oluyor. 150’den fazla personelin bu izinle günlük iki saat mesaiden uzaklaşması, diğer personelin işini zora sokarken, hasta kuyruklarının da artmasına neden oluyor.

GÜNLÜK İKİ SAAT MESAİDEN ÇALINIYOR

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde, personelin çocuklarını okula bırakmak ve okuldan almak için verilen izin, tartışmalara neden oluyor. Yönetim tarafından verilen şifahen izin sayesinde, çocuğu okuyan personeller, çocuklarını okula bırakmak için işe bir saat geç gelip, okuldan almak için mesaiyi bir saat erken bırakıyor.Normalde sabah saat 08.00´da başlayan ve 17.00´da biten mesai, yönetim tarafından verilen izinle 09.00´da başlayıp, 16.00´da bitiyor.Personelin mesaiye geç başlaması, nöbet devredecek personelin bir saat fazla çalışmasına neden olurken, hastanenin işleyişini de aksatıyor.

HASTA KUYRUKLARI UZUYOR, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR

Hastanenin yanı sıra tüm yerleşke genelinde bu uygulamanın yapıldığı ve 150’nin üzerinde personelin bu keyfi izinden faydalandığı öğrenildi. Yüz yüze eğitimin başladığı şu günlerde normal bir yoğunluk yaşanırken, bu izinler nedeni ile üniversite öğrenciler mağduriyet yaşıyor. Hastanede ise zaten var olan hasta kuyrukları ise bu nedenle daha da artıyor. Bu uygulamanın keyfi olduğunu belirten vatandaşlar, “Çok sayıda randevulu hasta bu izinden dolayı fazladan beklemek zorunda kalıyor. Hastaların da çocukları var, ülkede milyonlarca kamu görevlisinin de çocukları var” diyerek yetkililere seslendiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —