Tarih: 07.09.2017 00:10

CÜSAM Bunu Çalışmalı!

Facebook Twitter Linked-in

 

    Kültürel zenginliği ile bilinen Sivas´ın bu özelliğinin daha da ön plana çıkarılması için çalışmalar yapması gerektiği vurgulanıyor.Üniversite ile şehir arasındaki kopukluğu gidermek için yoğun çabalar sonrası kurulan CÜSAM´ın, bugüne değin derli toplu bir çalışma yapmaması eleştiri alıyor.

Sivas´ın bilinen ve bilinmeyen değerlerinin yeniden yorumlanması hususunda CÜSAM´ın bir düşünce geliştirmesi beklenirken, özellikle şehir varlığını ve mutfak kültürünü perçinleyecek ?CAMIZ YOĞURDU? araştırmasını bilimsel olarak yapması arzulanıyor.

SİVAS´ın pek çok bölgesinde CAMIZ yetiştiriciliği yapıldığı ve CAMIZ YOĞURDU´nun da çok tüketildiği bielirtiliyor.Halk irfanında çok önemli yer tutan CAMIZ YOĞRUDU´nun, özellikle ?çamura yatmış camızların yoğurdunun? daha güzel olduğu iddia edilmekle birlikte, CÜSAM´ın bu yönde bir çalışma ile bunu ekonomik ve kültürel değerlerimize daha derli toplu kazandırılması bekleniyor.

Adnan MAHİROĞLULLARI´nın da CÜSAM müdürü olması nedeniyle bu konuya özel önem verip, kamuoyunu aydınlatıcı ve halk irfanına katkı sağlayıcı bir çalışmayı CÜSAM ve üyeleri olarak yapması arzulanıyor..




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —