Tarih: 26.09.2016 22:58

CÜSAM Diriltilmeli

Facebook Twitter Linked-in

 

SİVAS´ın önde gelen kültür, sanat ve akil adamlarının çabası ile kurulan CÜSAM (Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırmalar Merkezi) belirsizliğini koruyor.

Geçen dönem CÜSAM Müdürlüğüne Kadir PÜRLÜ, Şeref BOYRAZ ve Doğan KAYA üçlüsünden Doğan KAYA´nın getirildiği lakin KAYA´nın da herhangi bir çalışmasının görülmediği biliniyor.

Şehir ile Üniversite birlikteliğini sağlayıp, şehir arşivi hususunda önemli çalışmalar ortaya koymak maksatlı kurulmasına rağmen, çalıştırmayıp ölü merkezlerden birine dönüştürülen CÜSAM´a, yeniden hayat verebilecek bir ekibin kurularak, şehrin hizmetine sunulması bekleniyor.

Başta Ali Şahin CANOZAN gibi önemli duayenlerden yararlanarak derlemeler yapan DOĞAN KAYA´nın, Cüsam´ın başına bilerek getirildiği herkesçe biliniyor. KAYA´nın bir ekip kurmak yerine CÜSAM´ı silikleştirme yoluna gittiği ve yıllar sonrasına da CÜSAM´ın unutulduğu ifade ediliyor.

Mimari, arkeoloji, sanat, arşiv, şehir kültürü gibi pek çok özel alanda bir yapılanma mümkün iken, şehirde onca konak restore edilmesine rağmen CÜSAM´ın bir yerinin dahi olmaması beceriksizlik olarak algılanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —