Tarih: 27.01.2018 22:21

CÜSAM Göreve

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

Dünyaca ünlü KANGAL KÖPEĞİ, dünyanın her tarafında parmakla gösterilen başarılar ortaya koyarken, KANGAL KÖPEĞİ´nin şehir kültüründeki yerinin de bilimsel olarak araştırılarak kamuoyu ile daha kapsamlı paylaşılması bekleniyor. Kültürümüzde önemli bir yer tutan pek çok atasözü ve deyimlerde de yer alan bu halk irfanında yer alan köpekler ve özellikle de KANGAL KÖPEĞİ´nin özelliklerinin daha kapsamlı araştırılıp yorumlanması bekleniyor.

Araştırmacılar ve gözlemciler, KANGAL KÖPEĞİ´nin göz ardı edilen bir özelliğinin de uluma şekli olduğunu dile getiriyorlar.Diğer köpeklere nazaran daha uzun uluyan KANGAL KÖPEĞİ´nin bu özelliğinin de bilimsel farkındalık ve derinlik ile incelenerek kamuoyu dikkatine sunulması için CÜSAM´ın bir düşünce geliştirmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Rakımı yüksek yaşam alanlarında daha rahat yaşayan ANADOLU ARSLANI´nın, dayanıklılığı ve ayaklarındaki bir tırnak fazlalığı olması yanı sıra, tehlike anında uluması ile normal zamanda ulumasının farklı olduğu ve bu uluma anında çıkardığı tınının da mahiyeti bilimsel olarak irdelenmeyi bekliyor.

Beslenme şekli olarak da titiz olan Kangal Köpeği´nin, rakımdan ve oksijenden kaynaklanan dayanıklılığa sahip olduğu yorumları yapılıyor.

Afrika da bile çıtalarla mücadele eden bir SİVAS değerinin bilimsel analiz ve ırk tespitinin daha titiz yapılarak, araştırmacıların dikkatine sunulması gerektiği vurgulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —