Tarih: 10.04.2016 10:41

Daha Ne Yapsın?

Facebook Twitter Linked-in

 

Osmanlı İmparatorlugu´nun en önemli Padişahlarından olan Sultan II.Abdülhamid Hanın hayali olan Karadeniz ile Akdeniz´i bir birine bağlayan kara yolunda sona doğru yaklaşılıyor. Sultan Abdülhamid Han´ın stratejik bir ileri görüşlülükle hayata koyduğu bu önemli adım Ak PARTİ hükümeti tarafından gerçekleştiriliyor.

Ordu ile Sivas arasındaki yolda sona gelinirken, GEMİNBELİ tüneli için de düğmeye basıldı. Bu tünel için Bakan YILMAZ´ın Ulaştırma Bakanı YILDIRIM´ı da alarak Sivas´a gelip  GEMİNBELİ tünelinde incelemelerde bulunmaları  şehir kamuoyu tarafından dikkatle izlendi.

Türkiye´yi baştan başa yollarla, tünellerle, geçitlerle donatan YILDIRIM´ın KARADENİZ AKDENİZ yolunun bitmesi akabinde, ülkemizin çok önemli kazanımlar elde edeceğini belirttiği önemi günde SİVAS için tarihi bir öneme sahip olan GEMİNBELİ TÜNELİNİN de  son durumu inceledi.Tünelin zamanında bitmesi için gerekirse ek tedbirlerin alınacağın ı belirten YILDIRIM, 2018 yılında açılışın yapılacağın ı belirtti.

Sivas´ın Meclisteki gururu Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ da Karadeniz´i Akdeniz´e bağlayan projenin önemli geçiş noktalarından birinde olduklarını vurguladı.

Tünelin 8 bin 500 metre uzunluğa sahip olduğunu belirten Bakan İsmet YILMAZ, ?Bunun da yaklaşık 5 bin 200 metresi tamamlanmış durumda. Gece gündüz çalışıyorlar inşallah en kısa zamanda Karadeniz´i Akdeniz´e bağlayacağız.? dedi.

Bakan YILMAZ, Karadeniz Akdeniz´e bağlandığında iki taraftaki yük ve insan hareketinin daha kolay sürede limanlara ulaşacağına değinerek, ?Bu Türkiye´nin kalkınma projesinin en önemli kuşaklarından biri. Çoğu gitti azı kaldı. İnşallah en kısa zamanda tamamlanacak ve milletimizin hizmetine sunulacaktır.? ifadelerini kullandı

Akabinde SİVAS BELEDİYESİ projelerinden  MEVLANA Tünelinin de temel atma töreni gerçekleştirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —