Danışman Öğretmenler Süreci Değerlendirdi

Danışman Öğretmenler Süreci Değerlendirdi

Sivas eğitiminde entelektüel bir düşünce ile ilerleyen danışmanlık süreci duyarlı eğitimcilerce alkışlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı´nın bu yıl uygulamaya koyduğu Danışman öğretmenlerle Stajyer öğretmenlerin bire bir çalışması SİVAS´ta başarı ile yol alıy

 

Eğitim tarihinde milat olabilecek ilk bir uygulama olan Danışman öğretmenlerin stajyer öğretmenlerle birlikte bir dönem beraber çalışması uygulaması SİVAS´ta sorunuz ilerliyor.

Bakanlığın bu yeni adımı, diğer illere nazaran SİVAS´ta profesyonel bir mantık çerçevesinde Avrupa Standartları üzerine bir heyecan ve gayretle somutlaşıyor.

Bu bağlamda temiz,düzenli kurum kültürü oluşmuş KAZANCILAR ORTAOKULU´nda saat 15:30 da eğitimde önemli gayretler ortaya koymuş yaklaşık 30 tane Danışman öğretmenin katlımı ile, yaşanan 2 haftalık süreç masaya yatırıldı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Fahrettin BÜLBÜL ve Nuh BALTALI´nın katılımı ile gerçekleştirilen istişare çalışmasında önemli fikir teatileri yaşandı.

Resmi ortam ve evrak dosyalama düşüncesi dışında, ?stajyer öğretmenlik? sistemine SİVAS´ın katkısını ülkemiz adına nasıl en yüksek oranda sağlarız düşüncesi ile süren istişarede, önemli fikirler de ortaya çıktı.

Stajyer öğretmenleri eğitim öğretim ortamına nasıl daha iyi hazırlarız düşüncesinin herkesin ana gündemi olması ise takdire şayan bir anlam olarak kayıtlara geçti

Entelektüel Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI´nın, titizlikle üzerinde durduğu ve ülkenin eğitim tarihinde bir ilk olacak olan bu önemli başlangıcın SİVAS ayağının çok başarılı bir şekilde ilerlemesi eğitimcilerce olumlu bulundu.