Danişment Yenilendi

Danişment Yenilendi

Sivas Merkez Yeni Mahalle’de bulunan Danişment İlkokulu bir ay gibi kısa bir sürede yenilendi. Okul Müdürünün değişmesi sonrasında, kurum kültürünün hemen oluşturan okul, her bir koldan koşuşturarak, 30 yıldır bir çivi dahi çakılmayan kaderini yendi

Sivas Merkez Yeni Mahalle’de bulunan Danişment İlkokulu bir ay gibi kısa bir sürede yenilendi. Okul Müdürünün değişmesi sonrasında, kurum kültürünün hemen oluşturan okul, her bir koldan koşuşturarak, 30 yıldır bir çivi dahi çakılmayan kaderini yendi.

Sivas Merkez Danişment İlkokulu Milli Eğitim Bakanlığının vizyonu doğrultusunda büyük çalışmalar sergilemeye devam ediyor. Okul yapılalı otuz yılı aşkın bir zaman olmasına rağmen, bu güne kadar görev yapan anti sosyal bütün okul idarecilerinin ayın 15’ini bekleme ve boş laf konuşma haricinde, eğitim ve öğretim anlamlı hiçbir adım atmadıkları gözlemlenirken, bu beceriksizliklerin Sivas’ın eğitimini bitirdiği vurgulanıyor.

Okul Müdürünün değişmesi sonrasında yeni jenerasyon eğitimciler ve okulun yeni idaresi Sivas Belediyesi ile temasa geçerek, Belediye Başkan Vekili Zekeriya GÜLÜM’ün önemli katkıları ile okul bahçesine parke taşı döşettikleri bilgisine ulaşıldı.

Okul bodrumunda eskiden aylarca çürümeye terk edilen fayanslarda okul girişine kullanılıp yeni bir görüntünün oluştuğu belirtildi. Veliler için bekleme salonu yanı sıra, okulun iç ve dış boyasının da yapıldığı vurgulandı.

Okulun giriş kapısının eğitim öğretime uygun olmayıp, bir “ardiye kapısı” görüntüsü oluşturduğu kanaatine varan kurum, Okul Müdürü Numan KANTAR’ın girişimleri ile kapıyı yeniledi.

Şarkışlalı İş Adamı Muhterem GÜLTEKİN ile görüşen Okul Müdürü Numan KANTAR, iş adamının da eğitime katkısı isteği doğrultusunda okulun kapısının yenilenmesini sağladı.

Gültekin Sanayi ve Ticaret LTD Şirketi katkılarıyla yenilenen Danişment İlkokulu giriş kapısı öğretmenler, öğrenciler ve velilerin beğenisini kazandı.

Ayrıca yine Şarkışlalı İş Adamı Aydın Plastikten Kadir AYDIN’ın da maddi olarak katkı sağlaması eğitimcilerce taktirle karşılandı.

Okula her geldiklerinde veli ve öğrencilerin bir yenilikle karşılaşmaları “çalışınca demekki oluyormuş” düşüncesini akıllara getirmeye devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sivas Valiliği ve Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü’nün vizyonunu temel esas alarak, “ortak akıl” ile harekete geçip bir ayda bir yıllık iş çıkaran Danişment İlkokulu’nun, bu eğitim öğretim yılı içerisinde, Sivas eğitimine örnek olacak çalışmaları sergileyeceği vurgulanıyor.

Sinema, tiyatro, müze gezileri, koro, okul gazetesi, okula yazar getirme, ebru çalışması, ney dinletisi gibi etkinlikleri planlayıp, hayata geçirmeyi hedefleyen Danişment İlkokulu, bu çalışmalarla şehrin eğitimine önemli katkı sunmayı amaçlıyor.