Dar Alanda Kısa Paslaşmalar!

Dar Alanda Kısa Paslaşmalar!

DÜNYADAKİ en iyi üniversiteler arasında CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ yok. Sıralamaya giren üniversiteler, akademik başarı ve kalite ile adlarından söz ettirirken, Cumhuriyet Üniversitesinde yaprak kımıldamıyor. Herkes tepeye yerleşmenin mücadelesini verirken,

 

Dünyadaki Üniversiteler, sıra dışı çalışmaları ile şehirlerini geliştirip bilimsel dünyaya katkılar sunarlarken, Cumhuriyet Üniversitesi yönetim erkindeki küçük bir zümrenin kendi oluşturdukları klanları ile mutlu ve mesut günler geçirdikleri kamuoyunda biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere´de yüksek öğrenimle ilgili yayımlanan "Times Higher Education (THE)" dergisinin, "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesinde Türkiye´den beş üniversite ilk 500´de yer alırken bunların arasın da CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ´nin olmaması üzüntü ile karşılandı.

980 üniversitenin yer aldığı başarı listesinin başında Oxford Üniversitesi bulunuyor. Türkiye´den ilk 300´e giren tek üniversite ise İstanbul´daki Koç Üniversitesi oldu. Dergi, sıralamayı yaparken öğretim kurumlarının bilimsel araştırmalarını, uluslararası çalışma ve konumlarını, gelirlerindeki artışları ve listede geçen yıl bulunduğu sıralamayı göz önüne alıyor.

Sabancı ve Bilkent üniversiteleri ilk 400´de yer alırken, Atılım ve Boğaziçi üniversiteleri de ilk 500´de yer aldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin ne zaman bu tür çalışmalarda ismini duyuracağı ise bilinmiyor. Dara alanda kısa paslaşmalara hapsedilen üniversitenin, içinde yaşadığı olumsuzluklar ile de şehre iyi örnek olmadığı iddia ediliyor.Hatta Üniversite altından geçmesi planlanan HIZLI TREN konusunda da yönetimin ses çıkarmaması manidar bulunuyor.

Akademik, kültürel ve sanatsal durağan bir dönem içinde olan üniversitenin, şehrin rahmeti rahmana kavuşmuş ölmüşlerini birkaç defa yeniden anabileceği iddia ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Alanda Kısa Paslaşmalar