Tarih: 14.07.2015 22:19

Darısı Bizim ÜNİVERSİTEYE

Facebook Twitter Linked-in

 

Yeni kurulan bir üniversite olan Çankırı Karatekin Üniversitesi güzel çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesince kurulan serada öğrenciler, süs bitkisi yetiştirerek hem pratik imkânı buluyor hem de gelir elde ediyorlar.

Kampüs alanında inşa edilen 2 bin 200 metrekare büyüklüğündeki sera, çeşitli bilimsel araştırmalar yanında öğrenciler tarafından da uygulama alanı olarak değerlendirilecek. Öğrencilerin yaparak ve yaşayarak bilgi ve tecrübe edinme temel felsefesinden hareketle seranın, öğrencilerin yetişmesine önemli katkılar sunacağı hatta hayata atıldıklarında da bunun çok faydasını görecekleri bilgisine ulaşıldı.

2007 yılında kurulan Çankırı Karatekin Üniversitesinde böyle güzel çalışmalar görülürken, 1974 yılında kurulan ve geniş bir alana sahip olan Cumhuriyet Üniversitesi´nin bu alanda ne yaptığı bilinmiyor.

Mimarlık olduğu halde gerek Orman gerekse Peyzaj Mimarlığı alanında Türkiye´ye örnek olan bir çalışmanın neden olmadığı sorgulanıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —