Tarih: 16.12.2016 19:31

Darısı SİVAS´ın Başına

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye´de, İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Şanlıurfa, Bursa, Kocaeli, Adana ve Elazığ olmak üzere 9 ilde hipodrom bulunuyor.

Erzincan´a hipodrom  için siyasilerle görüşmeler yapılırken, bu konuda iş adamların da gayreti ile önemli bir aşamaya geldiği bilgisine ulaşıldı.

Özellikle Erzincanlı vekillerin nve STK´ların konuyun takip ettikleri ve yakın bir zamanda sonuç alıcı adımların atılacağı belirtilmekte.

Hipodrom´un sadece at yarışı bağlamında değerlendirilmemesigerektiği belirtilirken, cins atların yetiştirilmesi ve ata sporu cirit gibi oyunlarında yeniden hayata geçebileceği öngörülüyor.

Erzincanlılar, Erzincan´a gelecek olan hipodrom ile cevrede at çiftliklerinin de artacağını belirtiyorlar. Erzincanlı iş adamları konu ile ilgili şunu dile getirmekteler; ?Hem ekonomik hem de sosyal yönden katkı sağlayacağına inandığımız projede çevre illerde hiç hipodrom yok bu bölgede Elazığ ve Diyarbakır illerinde var neden Erzincan´da olmasın dedik. 2014 Cumhuriyet kupasını kazanan atımız var Atlardan birinin adını Erzincan bir diğerini de Erzincanlı diye koyduk . Bizim sevdamız Erzincan Erzincan´ımıza ne kazandırabiliriz bunun için çalışıyoruz.
İşin ekonomik boyutuna baktığımızda Erzincan´ımıza çok faydası olacağına inanıyorum. En az 100 kişiye istihdam sağlanacak. İş sahibi olacak. Yıl içerisinde yapılan yarışlarda en az 2000 yarış atı ilimize gelecek. Her at için 1 bakıcı düşünüldüğünde 2000 kişi demek. hemşerilerimiz iş imkanı yakalarken esnafımız da ticaretini yapacak ve inşallah siyasilerimizin desteğiyle bunu başaracağız."

Erzincan İş dünyası ve siyasileri  gece gündüz konunun takibinde bulunurlarken, Sivas´ta ise adeta yaprak kımıldamıyor. Sivas´ta bulunan hara alanına pekala böyle bir yatırımın yapılması mümkün iken bu yönde bir adımın neden atılmadığı merak ediliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —