Tarih: 12.06.2015 08:27

"Sivasi Hareketi" Başarıyla Uygulandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas eğitimde bir yılı daha geride bırakırken, eğitimde alınan mesafe eğitimcilerce analiz ediliyor. Özellikle Sivas Eğitim tarihinde bir ilk olan ?Eğitimde Sivasi Hareketi? beklenenin üzerinde bir başarı sağladı.

Medeniyet anlamlı bir yürüyüşten yola çıkılan bu uygulama, eğitimcilerin de önemli katkıları ile önemli kazanımlar sağladı.

Eğitim öğretimde sona gelinen bu günlerde ?Eğitimde Sivasi Hareketinin? Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından titizlikle takip edilmesi şehir kamuoyunda da olumlu bulundu.

Yıl Sonu nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR ise önemli açıklamalarda bulundu. ÇINAR şunlar belirtti:

? Bilginin gücüne inanıyorum, kültürün gücüne inanıyorum; ama eğitimin gücüne, daha çok inanıyorum? der Seyyid KUTUP. Bizde eğitimin gücüne inanarak çıktık bu yola. Geriye dönüp baktığımızda 2014-2015 eğitim öğretim yılı ilimiz açısından başarılı bir yıl olduğunu görüyoruz. Sadece ?Eğitimde Sivasi Hareketi? bile Sivasımızın eğitim öğretimine, sosyal kültürel değerlerine katkı sağlayan, tanıtımını yapan, çocuklarımıza Sivas sevgisi, tarih bilinci, kültürünü yaşama ve yaşatma bilinci aşılayan Türkiye genelinde örnek gösterilen bir projedir.

Bunun yanı sıra Öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası bilimsel, kültürel ve sportif alanlarda birçok başarı elde etmişlerdir. Okullaşma oranlarındaki üst derecelerde bulunmamız, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavındaki başarı çıtasını yükseltmemiz, TÜBİTAK Bilim projelerindeki katılım ve derecelerimiz hızla artmıştır.?Bu Benim Eserim?, ?Yenilikçi Ödülleri? ve daha birçok alanda Sivas Milli Eğitim olarak adımızı duyurmanın, çizdiğimiz hedefe kararlı adımlarla yaklaşmanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz??




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —